Černou sérii utnul skvělý druhý poločas

Do nepříjemné situace se dostali hráči Bosporu před domácím duelem s Řepišti. Na kontě měli tři prohry v řadě a táhli dlouhou sérii bez vstřeleného gólu, která do úvodního výkopu trvala více než tři hodiny. Vše je ale už zapomenuto. Bohumíňáci díky výbornému druhému poločasu domácí povinnost zvládli a proti nováčkovi navíc předvedli velmi kvalitní výkon.

„V kabině ale nebylo cítit žádné velké napětí, hráči si věřili, že to doma zvládnout. Zareagovali na tu nepříznivou situaci skvěle, protože tři porážky v řadě a ještě dvakrát po sobě bez vstřeleného gólu, to nikomu na náladě nepřidá. Poprali se s tím ale perfektně,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička.

Modrožlutý celek měl od prvních minut poměrně zřetelnou územní převahu, ovšem do vyložených příležitostí se v prvním poločase nedostal hlavně proto, že domácí borce trápily nepřesnosti ve finální nebo předfinální fázi akcí. Hosté se soustředili na bránění, a tak se čekalo na góly do druhé půle.

V 58. minutě přišel úvodní úder. Výtečně hrající Ondřej Kubík, který na pravém kraji obrany nahradil zraněného Jakuba Blejchaře, našel ve vápně na zadní tyči úplně volného Martina Nogu, který si balón výtečně zpracoval a trefil se mezi nohy vybíhajícího brankáře Remiáše – 1:0! Byla to druhá trefa mladého záložníka Bosporu v sezóně a zajímavé je, že oba góly zaznamenal proti Řepištím.

„Bylo to zúročení naší převahy. Konečně jsme byli v dobývání úspěšní a branka nás už uklidnila,“ popsal dění uvnitř týmu kouč. Gólovou radost si pak opět mohl užít v 70. minutě, kdy z rohu František Hanus našel přesně hlavu střídajícího Martina Gažiho, který po 240. vteřinách na trávníku z malého vápna nedal řepišťskému brankáři pražádnou šanci – 2:0!

To nejlepší na konec. Asi tak by se dal popsat nádherný brejk, který domácí předvedli o dvanáct minut později. Po rohu soupeře Aleš Mooc vyslal dopředu Gažiho, jeho centr sklepl před vápnem Petr Bloksch ke kopačkám Jana Kodeše, jenž dělovkou levačkou napnul síť – 3:0! Bospor si pak už svou důležitou a zaslouženou výhru v pohodě pohlídal.

„Po celý zápas jsme dobře kombinovali, byly tam k vidění pěkné akce. V prvním poločase nám ještě chybělo to správné finále, ale po přestávce už jsme to zvládli. Chybí nám do konce soutěže ještě pět kol a doufám, že na výborný výkon z druhého poločasu utkání proti Řepištím navážeme i dál,“ dodal na závěr trenér Bohumína Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – TJ Řepiště 3:0 (0:0), branky: 58. Noga, 70. Gaži, 82. Jan Kodeš. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Karčmář – Sporysz, Mooc (85. Kubinski), Noga (69. Fulier), Bloksch – Hanus (85. Brak) – Ferenc (64. Gaži).

Comments are closed.