Bospor proti nováčkovi čeká zápas roku

Po skvělém výsledkovém startu fotbalisté Bosporu výrazně ubrali plyn. Tři porážky v řadě nejen oddálily čelo tabulky, bohumínský tým má navíc teď do ideálního mentálního rozpoložení daleko. Z kabiny unisono zní, že nedělní souboj s nováčkem z Řepišť je skoro zápasem roku. „Musíme už zabrat. Kdy jindy, než teď,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička.

Jeho tým z prvních šesti utkání jara vyválčil pět vítězství, jenže pak se jakoby zasekl. V Bílovci si Bohumíňáci vytvořili spoustu šancí, jenže efektivnější byl domácí tým, pak přišlo domácí selhání s ambiciózním Havířovem a minulou sobotu porážka na hřišti lídra tabulky na Hlubině. „Soupeř rozhodně ukázal svou kvalitu, ale pomohli jsme mu svými chybami,“ uvedl kouč.

Souhlasil i brankář Jakub Kodeš, který si výsledkovou nebo herní krizi rozhodně nehodlal připustit. „Pořád je to hlavně o nás. V Bílovci jsme nedali šance, pak narazili na dva silné soupeře, kteří měli kvalitu i na lavičce náhradníků. Jenže my jsme se nevyvarovali hluchých míst v zápasech, navíc nás trochu srážejí zranění. Ale teď to doma musíme zvládnout,“ burcoval mužstvo brankář.

Tým z Řepišť na jaře získal deset bodů, což je na klub, který se po odchodu sponzora i řady opor téměř obával o přežití, velmi dobrý počin. Jenže všechny úspěchy sbírali svěřenci trenéra Reného Vojtěška na domácím hřišti, venku vyšli zatím naprázdno. „Ale v týmu jsou i hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží, umějí zvládat brejky, takže musíme být obezřetní,“ doplnil Jakub Kodeš.

Na podzim v Řepištích remizovali Bohumíňáci 1:1, teď ovšem o selhání nechtějí ani slyšet. Přitom v minulém kole jejich příští soupeř v záchranářském duelu deklasoval Jeseník 5:1. „Musíme se zase vrátit k poctivému fotbalu. Bude to i o trpělivosti, určitě by nám pomohl rychlý gól. Dlouho už na vstřelenou branku čekáme, tak to snad konečně prolomíme,“ dodal trenér Martin Špička.

Atraktivní a pro Bohumíňáky nesmírně důležitý zápas začíná v neděli 12. května ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem v 16:30 hodin, řídit jej bude David Šimoník ze Zlína.

Comments are closed.