Pod Radhoštěm scházela lepší finální fáze

Stadion ve Frenštátu nepatří zrovna mezi nejoblíbenější destinace bohumínského Bosporu, ovšem tentokrát alespoň fotbalu přálo počasí, byť se hromy a blesky po vrcholcích Radhoště a v okolí dost divoce honily. Na hřišti jako první udeřili domácí, ale s rychlou odpovědí přispěchal výstavní ranou Martin Noga, a přestože pak oba týmy mohly rozhodnout, body se nakonec dělily.

První možnosti se hlavičkou tlačil domácí Střelec, ale minul, na opačné straně v podobných místech nad břevnem skončil i pokus Martina Nogy. Ve 20. minutě už mále hostující fanoušci jásali, když po standardní situaci a zpětné hlavičce Ondřeje Kubíka zkoušel štěstí nůžkami František Hanus, a jenom o decimetry si míč nenašel cestu k výstavnímu otevření skóre.

Důrazný domácí celek neměl vyložené šance, občas také hrozil po standardkách, přesto se poměrně lacino dostal Frenštát do vedení. Po půl hodině nenápadný centr z pravé strany propadl až na malé vápno k nohám Haldy, který ho jen lehce usměrnil za záda Jakuba Kodeše – 1:0.

Bospor to naštěstí probralo, kolem vápna domácích začalo být víc rušno a odměna se dostavila ještě před pauzou. Šanci Martina Gažiho ještě vyřešil brankář Málek, ale po rohu Hanuse napálil odražený míč z voleje z hranice šestnáctky Noga a zaznamenal tak svůj druhý gól v druhém zápase v řadě – 1:1!

Po obrátce to dlouho byl spíše boj o střed hřiště. Bohumíňákům se rýsovaly některé možnosti k zajímavým brejkům, ale často končily ještě v předfinální fázi. Domácí dvakrát zahrozili kanonýrem Pyclíkem, který se ale míjel zařízení, a tak větší možnosti rozhodnout měl dvakrát střídající Jan Ferenc. Poprvé ale tísněný v pádu mířil zblízka vedle a o chvíli později mu ukradl míč Málek.

„Frenštát rozhodně byl týmem k poražení, ale když si promítnu sled zápasu a šance, tak je nakonec remíza zřejmě spravedlivá. Bohužel je znát, že nemáme takovou sílu vepředu, strašně se nadřeme na každý gól, a to platilo i pod Radhoštěm,“ poznamenal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

SK Beskyd Frenštát – FK Bospor Bohumín 1:1 (1:1), branky: 30. Halda – 43. Noga. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Karčmář – Bloksch, Noga (60. Fulier), Mooc, Sporysz – Hanus (81. Brak) – Gaži (60. Ferenc).

Comments are closed.