Tvrdý direkt přišel v derby s Havířovem

Domácí okresní derby s Havířovem se Bohumínským hrubě nepovedlo. Po vyrovnaném úvodu se brzy dostali do vedení hosté a první gól určil ráz zápasu. Bospor se tlačil do ofenzívy, což hostům nabízelo prostor k rychlým výpadům do nekonsolidované obrany. „Indiáni“ byli navíc také produktivní, a tak o vítězi bylo rozhodnuto v podstatě už po první půli.

Z úvodní nebezpečné akce padl havířovský gól. Hosté poslali do šestnáctky dlouhý aut, při kterém sice házející hráč výrazně přešlápl pomezní čáru, jenže se nepískalo, balón se dvakrát odrazil a Schaffartzik ho uklidil na zadní tyči do sítě – 0:1. Vzápětí se do zajímavé šance dral Jan Ferenc, ale hostující obrana mu ránu na poslední chvíli zblokovala na roh. Bohužel to byla jediná možnost Bosporu…

Nebezpečnější byli ovšem i nadále Havířovští. Heller nadělal velké zmatky v domácí obraně, ovšem to ještě brankou neskončilo, přesto ve 33. minutě se nepískal faul na Františka Hanuse na půlce a hosté z rychlého brejku Wojnarem navýšili náskok – 0:2. Ve 42. minutě už to bylo na ručník. Heller se procpal ve vápně přes obránce a po jeho pasu navyšoval vedení „Indiánů“ Jež – 0:3.

Bospor v poločase prostřídal, a chtěl něco změnit, jenže plány na zdramatizování jasně se vyvíjejícího derby vzaly hodně rychle za své. Hostující Wojnar se totiž v 51. minutě prosadil zblízka – 0:4. Pak už jenom brankář Jakub Kodeš vyřešil dvě možnosti výtečného Hellera, na roh vyrazil ránu Beweneho a zneškodnil i závěrečnou šanci Kozla.

„Pořádná facka, byl to střet s realitou. Škoda prvního gólu, protože jsme se na dlouhé auty chystali, a hned z prvního jsme dostali gól. Zlomila to druhá branka, pak už jsme byli frustrovaní. Havířov byl ovšem ve všem lepší, měl individuální kvalitu, dopředu to z naší strany bylo bezzubé, vlastně jsme neměli šanci. Hodně nám chybí útočník typu Jonyho (Jonasz Piekoś – pozn. aut.),“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Havířov 0:4 (0:3), branky: 33. a 51. Wojnar, 10. Schaffartzik, 42. Jež. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Kubík, Fulier (59. Malysz), Sporysz, Mooc (59. Kubinski), Blejchař – Hanus (46. Noga), Ferenc (46. Karčmář).

Comments are closed.