Sladké vítězství nad Kofolou hodně zhořklo

Bospor vyhrál i druhý domácí zápas za sebou! Krnov načal už ve druhé minutě polský útočník Jonasz Piekoś, který bohužel ve 32. minutě utrpěl velmi vážné zranění a bude dlouho chybět. Výhru potom pojistil trefou skoro z půli hřiště Ondřej Kubík. Bohumíňáci se drží dál na třetím místě v tabulce, jenže tentokrát historicky první divizní výhru nad Kofolou kalila ztráta nakonec obou útočníků.

Domácí začali parádní akcí. Jan Kodeš dlouhým pasem oslovil Ondřeje Kubíka, který centrem našel přesně hlavu Jonasze Piekośe – 1:0. Už v 5. minutě se míč po ose Piekoś, Aleš Mooc dostal k Samuelu Fulierovi, který trefil brankáře Rolného. Vzápětí na Kubíkův centr těsně nedosáhl opět Fulier, skvělou desetiminutovku pak zakončila akce mladého Slováka, po níž pálil s tečí František Hanus těsně mimo.

Potom tempo domácích opadlo, ale pořád se na hru Bosporu dalo dívat. Diváci se zlobili, že se v 16. minutě nepískala penalta po střetu Igbinoby s Moocem (vše budete moci posoudit v sestřihu). Ve 32. minutě ovšem bylo ještě hůř. Do vápna se vřítil Piekośe, kterému do střely šlápl znovu africký stoper Krnova. Následky byly hrůzné. Rychlá záchranná služba po dlouhém ošetření vezla „Jonyho“ na sál, a světe se div se, sudí Ganaj neviděl Igbinobův zákrok jako surovou hru, kopalo se jen od brány…

Dobrých šest sedm minut se nehrálo, Bohumíňáci byli po vážném zranění svého útočníka hodně rozhození. Málem toho využil ve 45. minutě hostující Lavrovič, naštěstí balón na zadní tyči nestihnul včas. V nastaveném čase znovu úřadoval sudí Ganaj. Po pasu Fuliera se za obranu sám řítil střídající Martin Gaži, Swiech ho absolutně bez snahy hrát míč zezadu sestřelil, ale jenom se žlutilo.

Po pauze se hra opticky vyrovnala, šance chybělo, bojovalo se mezi šestnáctkami. Krnovský Tümmler si hned po pauze vyčítal, že hlavou minul. Na gól se tak čekalo až do 72. minuty, kdy se Ondřej Kubík zřejmě nechal inspirovat baníkovským Ewertonem, který jenom pár desítek minut předtím v derby zdálky přeloboval brankáře Karviné. Kubík se opřel do balónu na půlce a Rolný se červenal – 2:0! Na to ale domácí ztratili druhého útočníka, v 78. minutě šel dolů okopávaný Gaži s poraněným kolenem.

Bospor se i přesto uklidnil, po rohovém kopu pálil pohotově z voleje Ondřej Václavíček, jenže vysoko přestřelil. Na hřiště se pak dostal nebezpečný hostující záložník Váňa, který prvním pokusem v těžké pozici pálil do boční sítě, další jeho pokus zablokoval Jan Kodeš. V poslední minutě ještě napřáhnul z 26 m aktivní Kubík, a gólman Kofoly měl dost práce, aby balón vyboxoval na roh.

„Po herní stránce jsme předvedli nejpovedenější výkon jara. Mohli a měli jsme duel rozhodnout dřív, šance jsme si vytvářeli. Naneštěstí zranění nás pak zbrzdilo. Bohužel, stalo se, držíme Jonymu palce, ať se vrátí brzy a zdravý. Zaplaťpánbůh potom za gól z půlky, bylo to vysvobození, mohlo se to vyvinout všelijak. Za posledních čtrnáct dnů se neskutečně zlepšilo hřiště, což se pozitivně na našem výkonu určitě podepsalo,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK Kofola Krnov 2:0 (1:0), branky: 2. Piekoś, 72. Kubík. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Kubík, Fulier (60. Ferenc), Karčmář, Mooc (78. Malysz), Bloksch – Hanus, Piekoś (39. Gaži, 78. Kubinski).

Comments are closed.