Jony, všichni jsme s tebou! Drž se!

Jsou chvíle, kdy jde fotbal stranou. Bohužel jednu takovou zažili diváci rovněž při nedělním utkání v Bohumíně, kdy se po zákroku Johna Igbinoby vážně zranil polský útočník Bosporu Jonasz Piekoś. První zprávy z nemocnice jsou zdrcující. Zlomená holenní kost, nutnost operace. Mladý forvard teď bude žlutomodrým dlouho scházet, ale nejdůležitější je, aby byl co nejdříve zdravý. Fotbal počká.

Všechno se seběhlo rychle. Ondřej Kubík poslal míč sprintujícímu útočníkovi do běhu, polská posila Bosporu se po pár krocích ve vápně opřela pravačkou do balónu, a v tu ránu ze strany přiletěla ve „šprajcu“ kopačka Igbinoby. A neštěstí bylo na světě. Ozvalo se zlověstné prasknutí, a byť sudí Ganaj všechno hodnotil jako čistý souboj a odkop od brány, tak gestikulace borců na trávníku svědčila o vážnosti situace.

V bolestech svíjejícího hráče s devítkou na zádech měli na trávníku dlouhé minuty v péči domácí lékař, traumatolog MUDr. Ivo Kopáček, kterému vydatně pomáhali i oba brankáři Bosporu Jakub Kodeš s Danielem Chvějou, v civilu oba profesionální hasiči. Sekundoval jim ještě vedoucí mužstva Jaroslav Kubinski. Čekání na příjezd sanitky se zdálo být nekonečné, byť šlo o pár minutek…

„Všem, kteří se starali o Jonyho, bych moc rád poděkoval. Byla to perfektně odvedená práce, kluci jsou fakt profíci – nejen náš skvělý doktor, ale i oba gólmani, hasiči. Udělalo se maximum, aby o něj bylo dobře postaráno. Samozřejmě mu přejeme brzké uzdravení a všichni na něj myslíme. Úplně to všem zkalilo radost z dobrého výkonu a tří bodů,“ uvedl předseda FK Bospor Lukáš Fluxa.

„Posíláme Jonymu do nemocnice spoustu pozdravů a na dálku i hodně sil. Myslíme na něj. Nezbývá než mu přát co nejrychlejší uzdravení a doufáme, že co nejdříve zase bude mezi námi. Výhra patří jemu, vždyť se na ní i vítězným gólem podílel,“ prohlásil obránce Jan Kodeš, který také vehementně pomáhal u prvního ošetření vážně zraněného hráče přímo na hřišti.

Jony, my v Bohumíně jsme všichni s tebou! Drž se, naše devítko!

Jony, my w Boguminie jesteśmy wszyscy z Tobą! Trzymaj się, nasza dziewiątka!

Zákrok na Jonasze Piekośe si může prohlédnout ZDE.


 

Comments are closed.