Bospor chce i druhou výhru. Byla by totiž první…

Nedává vám titulek smysl? Postačí jednoduché vysvětlení. Muži Bosporu budou hrát v neděli od 15:30 h podruhé za sebou doma. Po vítězství nad Jeseníkem 1:0 by svěřenci kouče Martina Špičky rádi zabojovali také o druhou výhru v řadě, jenže v novodobé divizní historii ve třech vzájemných soubojích nadcházejícího soupeře z Krnova ještě nikdy nezdolali. Bylo by to tedy úplně poprvé.

Po dvou porážkách v minulé sezóně Bohumíňáci získali pod vrchem Cvilínem na podzim aspoň bod za bezbrankovou plichtu. „Je to soupeř, který nám nesedí, proto bereme utkání se vší vážností. Po nezdaru ve Vítkovicích, kde jsme ukončili sérii jedenácti utkání bez prohry, jsme duel s Jeseníkem zvládli, takže chceme rozjet novou úspěšnou šňůru,“ prohlásil kouč Bosporu Martin Špička.

Chybět mu bude záložník Martin Sporysz, který vyfasoval trest na jedno utkání za vyloučení. „Musíme si to pohlídat, těch červených karet je nějak moc. Naštěstí jsme minule za to nezaplatili ztrátou bodů. V utkání jsme opravdu bůhvíjaký výkon nepředvedli, ale tak trochu už tradičně jsme si ke gólu pomohli standardní situací,“ doplnil kouč.

Bospor tak rázem z třetího místa ztrácí na vedoucí Hlubinu jenom tři body, přesto v klubu zůstávají nohama pevně na zemi. „Herně nám to zatím na jaře pořád docela dost skřípe,“ přiznal se Martin Špička, jehož svěřenci i přesto vyhráli čtyři z pěti mistrovských utkání tohoto roku, a ve druhé polovině sezóny jsou vůbec nejúspěšnějším týmem divize F.

Naopak Krnov zatím na jaře na plný bodový zisk čeká, mužstvo kouče Gustava Santariuse je i díky třem letošním remízám s 26 body na 10. místě tabulky. V klubu ale došlo v tomto týdnu k rozepři, po níž kompletní vedení rezignovalo na své pozice. Krnovská Kofola navíc před týdnem prohrála doma s Břidličnou nečekaně 0:4. „V Bohumíně to ale zase bude jiný zápas,“ upozornil kouč Bosporu.

Duel ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem začíná v neděli 14. dubna v 15:30 hodin, řídit jej bude arbitr Martin Ganaj z Karviné.

Comments are closed.