Bospor sérii ukončil, ale chce rozjet novou

Minulý týden skončila po neuvěřitelných 195 dnech série neporazitelnosti fotbalistů Bosporu, prohru 0:2 ve Vítkovicích ovšem i bohumínský trenér Martin Špička označil za zaslouženou. Jeho tým se tedy zaváhání pokusí odčinit už v dalším divizním klání, v němž přivítá na domácím hřišti v neděli od 15:30 hodin třináctý celek tabulky Warex Jeseník.

Šnůra zápasů bez porážky se v bohumínském případě zastavila na čísle 11. „Bohužel ve Vítkovicích se nám utkání vůbec nepovedlo. Nevyšly nám záměry, navíc soupeř taktiku trefil a jeho agresivní pojetí nám dělalo problémy. Vyříkali jsme si to v šatně, a bylo by fajn zahájit doma novou sérii. Hrajeme teď dvakrát za sebou doma a potřebujeme toho využít,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička.

Jeho tým je v aktuálním pořadí divize F na třetí příčce, na vedoucí Hlubinu ztrácí šest bodů. „Soutěž je ale extrémně vyrovnaná, každý může uspět proti každému. To musíme mít na paměti i v neděli. Sice patří Jeseníku až třinácté místo v tabulce, ale podzimní zápas na jeho hřišti nebyl vůbec jednoduchý. Tým soupeře má svou kvalitu, je houževnatý, dobře organizovaný,“ varoval kouč.

Citelnou ztrátou bude absence ve Vítkovicích vyloučeného Ondřeje Kubíka, který vyfasoval trest na jedno utkání. „Celkově ale náš výkon musí jít nahoru. Hlavně kombinačně. Tam nám to drhne, těžko si dáme dvě tři přesné přihrávky za sebou. Dosud jsme na jaře lámali zápasy silou vůle, teď už bude na lepších hřištích potřebná i kvalita. Musíme se vyvarovat zbytečných ztrát,“ dodal Martin Špička.

Jeseník po zimní změně trenéra čeká na první jarní výhru, zatím ve čtyřech zápasech vybojoval dvě remízy. Nováček soutěže se představí ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem teprve podruhé v historii, duel před šesti lety vyhrál 2:1 Bospor, který zvládl také podzimní měření sil v Jeseníku (3:1). Zápas začíná v neděli v 15:30 hodin a bude jej řídit sudí Miroslav Smýkal ze Vsetína.

Comments are closed.