Jeseník po boji udolán, stahujeme čelo divize!

Bospor chtěl odčinit porážku ve Vítkovicích, ovšem na výhru 1:0 nad třináctým Jeseníkem se pořádně nadřel. Nicméně historie se neptá a Bohumínští z třetího místa rázem ztrácejí na první Hlubinu pouhé tři body! Rozhodující trefa přišla po standardní situaci, další gólovou asistenci Jana Ference přetavil ve vítěznou trefu druhým jarním gólem Jakub Blejchař.

Trenér Martin Špička sáhl ke změnám v sestavě, ale v prvním poločase kombinace pořád drhla. V 6. minutě pálil mimo levačkou Jan Kodeš, o čtvrt hodiny později potom na malém vápně netrefil balón František Hanus, a to po hříchu byly jediné dvě možnosti ke vstřelení gólu, jež si Bohumíňáci během první půle vytvořili. Šance hostů se jaksi nevyskytovaly.

Po obrátce hned pálil Jonasz Piekoś do boční sítě, ale pak bylo zase k vidění jenom další dobývání brány Jeseníku. Marné, příležitosti scházely. Zničehonic málem udeřili hosté, protože v 66. minutě Cundrla naskočil na centr a po jeho hlavičce balón skončil na břevně. O chvíli později přišel klíčový moment: Jan Ferenc z rohu našel přesně hlavu Jakuba Blejchaře – 1:0!

Patnáct minut před koncem pak Matěj Zelinka z trestného kopu našel náruč připraveného Jakuba Kodeše, a pak už se v Bohumíně jen červenalo. V 77. minutě faulovaný Martin Sporysz srazil v pádu i protihráče a viděl druhou žlutou kartu, v nastaveném čase jej pak napodobil kapitán Jeseníku Bráblík, který během minuty viděl také dvakrát žlutý kartónek.

„Byl to tuhý boj. Nevonělo nám chodit do zformované obrany soupeře, moc jsme si nepřihráli a zase bylo v naší hře moc nepřesností. Soupeř navíc hrozil z brejků. Nebyli jsme trpěliví, chtěli jsme se dostat rychle do koncovky a nešlo nám to. Nakonec jsme si – jako už tradičně na jaře – pomohli standardkou. Pak jsme šli do deseti, což byla komplikace, ale zvládli jsme to,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK Warex Jeseník 1:0 (0:0), branka: 73. Blejchař, ČK: 77. Sporysz – 90. Bráblík. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Bloksch, Fulier (62. Gaži), Mooc (77. Malysz), Noga (62. Karčmář), Sporysz – Hanus (69. Ferenc), Piekoś.

Comments are closed.