Bospor má poslednímu Bruntálu co oplácet

Podle papírových předpokladů by to měla být jasná záležitost, ale ty ve fotbale – a ve vyrovnané divize F obzvláště – nikdy nerozhodovaly. Třetí mužstvo tabulky FK Bospor hostí v neděli od 15 h poslední Bruntál, a soupeři má co oplácet. Na podzim totiž Bohumíňáci v podhůří Pradědu prohráli 1:3 a byl to jediný zápas, který Slavoj v první polovině sezóny zvládl tříbodově.

Aktuálně Bruntálští ztrácejí pořád na patnáctou Břidličnou sedm bodů, ovšem pozor, stejně jako tým z Bohumína drží na jaře neporazitelnost! Bospor zatím trochu se štěstí zdolal Opavu B 1:0 a po velmi kolektivním a efektivním výkonu vyhrál 4:2 ve Vratimově. Bruntál senzačně zvítězil ve Vítkovicích 2:1, aby před týdnem doma remizoval s Jeseníkem 2:2.

„Určitě nehrozí, že bychom soupeře podcenili. Bruntál má mladého kouče, pracoval na fyzičce, zápas u nás odjezdí, protože pořád tým bojuje o záchranu,“ konstatoval trenér Bosporu Martin Špička. Utkání ovšem bude hlavně o jeho mužstvu. „Výhry nás uklidnily, ale pořád je v naší hře dost nedostatků, na kterých musíme pracovat,“ dodal.

Bospor na začátku jara sice vítězí, ale trápí jej ztráty opor. Fit nebyli Adam Karčmář, Jonasz Piekoś nebo Aleš Mooc, proti béčku Opavy pro distance scházel Ondřej Kubík, minule zase kapitán Ondřej Václavíček. „Teď jsme ale už bez trestů, tak se snad začne sestava konečně víc stabilizovat. Věřím, že pak půjde nahoru i kvalita našich výkonů,“ poznamenal kouč.

Od postupu do divize v roce 2017 ještě Bospor se Slavojem doma nikdy neprohrál, navíc hostům se za parkem nedaří střelecky. Na bohumínském stadionu už nedali gól 3 hodiny a pět minut, naposledy se jim to povedlo před pěti a půl lety. „Snad konečně fanoušky potěšíme i kvalitním fotbalem,“ doufal Martin Špička. Duel začíná v neděli v 15 hodin a řídit jej bude Lukáš Písečný z Kozlovic.

Comments are closed.