Dorost startuje svou pouť za snem

Půl hodiny po nedělním poledni se na svou jarní náročnou pouť za vysněným postupem do krajského přeboru vydá i dorostenecký tým FK Bospor. Svěřenci trenérů Davida Vavrušky a Marka Konečného si odskočí k úvodnímu utkání druhé části krajské skupiny A do Dolního Benešova a hned v úvodu dorost čeká pořádně tvrdá bitva. Bohumíňáci jsou po podzimu čtvrtí, soupeř přezimoval na šesté příčce.

„Věřím, že jsme nachystáni dobře, protože kluci přistoupili k tréninkům v zimní pauze příkladně. Vyrazili jsme i na soustředění do polské Jistebné, kde jsme měli super podmínky. Co mě však těší snad ze všeho nejvíce, že jsme tam odjeli kompletní i přesto, že kluky a hlavně spíš jejich rodiče zimní kemp stál nějakou tu korunu,“ prohlásil trenér David Vavruška.

Zkušený kouč, který zažil kdysi s Libercem triumf v národním poháru a působil třeba i v Teplicích, Příbrami, Opavě a na dalších štacích v profesionálním fotbale, si zápal bohumínského dorostu moc pochvaluje. „Z tréninkové účasti je poznat, že kluky to hrozně baví. A velkou radost jsem měl i z toho, že Patrik Brak naskočil teď za muže na pár vteřin ve Vratimově, s týmem byl ještě i Patrik Bystroň. To je moc dobře, že si k divizi mohou naši kluci přičichnout,“ usmál se.

Na druhou stranu je jasné, že v náročném přechodu z mládežnického fotbalu do dospělého je účast dorostu v krajské soutěži málo. „Pokud máme v budoucnu hráče do áčka dodávat, musíme výš. Na krajský přebor výkonnost máme, v přípravě jsme si vyzkoušeli některé soupeře z vyšší soutěže, a za mě jsme velmi dobře obstáli. Teď to o chce o postup zabojovat na jaře i v mistrovských zápasech, což nebude nic lehkého, protože soutěž je hrozně vyrovnaná,“ doplnil David Vavruška.

Případný posun do krajského přeboru by ovšem i znamenal, že by v Bosporu musely začít fungovat dorosty dva – starší i mladší. To v minulosti nebylo zvykem. „Ale zvládli jsme to před časem v žácích, dali bychom to dohromady i v dorostu,“ je přesvědčen kouč, který si libuje ve spolupráci s Markem Konečným, ale také s trenérem starších žáků Pavlem Keprtem: „Vytvořil se tu výborný tým. Jsme schopni si navzájem pomoci a naladili jsme se na stejnou notu.“

Dorost, který je zatím s 49 góly nejproduktivnější v soutěži, posílil z Poruby vracející se útočník Adam Veverka. Ze čtvrté příčky tým ztrácí na vedoucí Malé Hoštice čtyři body, ovšem klíčové bitvy s lídrem tabulky, ale i druhou Raduní či třetí Orlovou bude hrát doma. S výjimkou jarní domácí premiéry, která je v programu na Velký pátek, jsou všechny zápas v plánu vždy v sobotu v 10 hodin. „Vážili bychom si, pokud by se na nás přišli podívat i fanoušci. Snažíme se o pěkný fotbal,“ dodal David Vavruška.

Program domácích zápasů dorostu: Bolatice (pá 29. 3., 10:00), Velké Heraltice (so 13. 4., 10:00), Internacionál Petrovice (so 4. 5, 10:00), Slavia Orlová (so 18. 5., 10:00), Slavia Malé Hoštice (so 1. 6., 10:00), Raduň (so 15. 6., 10:00).

Comments are closed.