Hattrick polské posily přinesl třetí výhru

Třetí zápas jara přišel i třetí vítězství! Bospor vyřídil soupeře z Bruntálu během prvního poločasu a v součtu s podzimem zvládl jedenácté utkání bez porážky za sebou. Bohumíňáci se dotáhli na druhou příčku velmi vyrovnané divize F. Duel excelentně vyšel polskému útočníkovi Jonaszi Piekośovi, který se trefil poprvé od zimního příchodu z Havířova, a nakonec zaznamenal hattrick.

Bospor bez zraněného Adama Karčmáře vlétl na soupeře s chutí, ale o první otestování gólmana hostí Šidláka se postaral jeho spoluhráč Goněc, z jeho nepovedeného zásahu byl ale jen roh. V 7. minutě už se skóre měnilo, když Samuel Fulier parádně poslal do sóla Jonasze Piekośe, který se nemýlil – 1:0! O chvíli později na Šidláka nevyzrál Petr Bloksch, který o minutu později pálil i ze slibné pozice mimo.

Pak dvakrát hrozili hosté. Rončákův pokus nejprve v poslední chvíli zblokoval Jan Kodeš, jeho bratr Jakub se pak předvedl proti dalšímu výpadu hostujícího útočníka, kdy Rončákovu šanci zmařil tygřím skokem pod jeho nohy. Pak znovu tlačili domácí, Šidlák neudržel míč po ráně Františka Hanuse, ale svou chybičku napravil proti dorážce Martina Gažiho. Ve 37. minutě kopal Bospor dva rohy. Po tom prvním Hanus hlavou trefil tyč, o chvíli později ale už Piekoś ukryl svou dorážku z vápna – 2:0!

Polský útočník měl na kopačce hattrick ještě před poločasem, kdy se zjevil sám před bruntálským brankářem, kterého i překonal, ale hostující obránci stačili míč pomalu směřující do brány odkopnout do bezpečí. O minut později přesto náskok bohumínského celku narostl, protože Jan Kodeš po rohu Fuliera využil výraznou výškovou převahu domácího mužstva – 3:0!

Po přestávce aktivita Bosporu výrazně opadla. Vyrovnaný boj přinášel šance na obou stranách, ale poslední celek tabulky byl možná i nebezpečnější. V 56. minutě vyrazil Jakub Kodeš pokus Goněce, po rohu pak hosté vehementně žádali penaltu, ovšem sudí situaci pustili. Bospor hrozil znovu po rohu a opakovaném centru Fuliera, do sestavy se navrátivší kapitán Ondřej Václavíček bohužel těsně minul.

V 76. minutě brankář Bosporu nadvakrát vychytal Hanela, o chvíli později vykopl i ránu Blažka, jenže tři minuty před koncem Jakub Kodeš přišel o čisté konto, když domácí podcenili výpad Slavoje a na zadní tyči zavřel včas akci Slavík – 3:1. Přesto Bohumíňáci stihli ještě jednou udeřit. Nezastavitelný Piekoś si v 88. minutě pohrál s obránci a technickou ranou z hranice vápna uzavřel skóre – 4:1.

„Nebylo to snadné, každý od nás čekal vítězství. První poločas jsme zvládli, dali jsme tři góly, ale zlobil i soupeř. Jak to tak bývá, pak se dostavilo uspokojení, a po přestávce to už byl více boj, kdy jsme přežili i možnosti Bruntálu. Podstatná je výhra, máme třetí v řadě, což asi nikdo před startem jara nečekal. Ale pořád je na čem pracovat,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Slavoj Bruntál 4:1 (3:0), branky: 7., 37. a 88. Piekoś, 41. Jan Kodeš – 86. Slavík. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Kubík (81. Malysz), Fulier (74. Ferenc), Hanus (74. Mooc), Bloksch (81. Kubinski), Sporysz – Piekoś, Gaži (62. Noga).

Comments are closed.