Řádil Ferenc, v Šumperku čtvrtá výhra v řadě!

Pokora, týmovost, výtečná organizace hry a slušná produktivita. Díky všem těmto atributům dosáhli Bohumíňáci v Šumperku na čtvrtou výhru v řadě, posedmé za sebou pak neprohráli! Na horkou půdu třetího týmu tabulky vyrazil Bospor i se změnami v sestavě, kdy poprvé v sezóně do základu nepronikl ani jeden z Afričanů, a na hrotu dostal šanci Jan Ferenc, který se stal hlavní postavou zápasu.

Domácí klub přesunul utkání na umělou trávu, kde bylo hřiště evidentně o něco užší, ale to byla voda na mlýn soupeře. Bospor perfektně udržoval postavení v obranném bloku a také zlobil. Ve 12. minutě Petr Bloksch naservíroval na hranici vápna míč Františku Hanusovi, jenž trefil břevno. Domácí po rohu hrozili Nováčkem, který vysoko přestřelil, ránu Skalského si pohlídal gólman Jakub Kodeš, na opačné straně po standardce Jana Ference chyběla hlavičce Jakuba Blejchaře razance.

Ve 21. minutě se skóre měnilo. Bospor přitlačil protivníka k vápnu, balón se opakovaně ocitl blízko cíle, ale do sítě jej poslal až po přízemním centru z pravé strany pohotovou ranou Ferenc – 0:1! Ve 37. minutě byl blízko srovnání nejlepší domácí hráče Strnad, jehož projektil jenom těsně minul šibenici bohumínské branky. Hosté ale byli nebezpečnější, několikrát dotáhli akce až téměř do koncovky, ale častokrát je zradila finální přihrávka ve vápně šumperského týmu.

Favorit hrozil hlavně ze standardek a po změně stran to vypadalo, že Bospor se dostane pod větší tlak. Jenže v 50. minutě se neúnavně vydal za dlouhým nákopem Ferenc, gólman Bílý balón těsně za hranicí vápna trestuhodně minul, a když sprintující forvard hostů tělem odstavil také vracejícího se stopera, mohl slavit trefu do naprosto opuštěné svatyně – 0:2!

Šumperk to ale nevzdal. Bombu Strnada neudržel Jakub Kodeš v náručí, naštěstí Ondřej Václavíček odklidil míč do bezpečí. V 65. minutě se ale pískal trestný kop pro domácí a Strnad se trefil přes zeď parádně – 1:2. Bospor v tu chvíli hrozil minimálně, po vybídnutí Hanuse v poslední chvíli zblokovala hostující obrana gólovou ránu Bloksche. Když to vypadalo, že Šumperk bude sahat po vyrovnání, na půlící čáře neudržel nervy kapitán Linet, oplácel Blejchařovi a po druhé žluté šel pod sprchy.

O chvilku později mohl rozhodnout Václavíček, po závaru ve vápně však z pětníku poslal míč těsně vedle. V nervózní koncovce znovu Bohumíňáci nedotáhli některé slibné akce, naopak po centrech, dlouhých nákopech a hlavně standardkách byli nepříjemní i Šumperští. Dvě minuty před koncem pak Bospor podržel gólman Jakub Kodeš, který zblízka lapil dělovku nepříjemného Šidlíka.

„Tohle jsou velmi cenné tři body. Odehráli jsme výbornou první půli, soupeři jsme v podstatně nic nedovolili a naopak šli do vedení. Po přestávce jsme se nechali zatlačit do hlubšího bloku, i přesto jsme dali druhý gól. Domácím jsme pak povolili z krásného trestňáku snížit, ovšem pomohlo nám potom vyloučení domácího hráče. Už jsme to ubojovali,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Šumperk – FK Bospor Bohumín 1:2 (0:1), branky: 65. Strnad – 21. a 50. Ferenc, ČK: 71. Linet (Š.). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Zdunek, Blejchař – Bloksch, Hanus (89. Malysz), Mooc (81. Karčmář), Sporysz – Ferenc (70. Touré).

Comments are closed.