Bospor čeká těžký test u neoblíbeného soka

Když se loni fotbalový Krnov po šesti letech probojoval znovu do čtvrté nejvyšší soutěže, v Bohumíně velké nadšení z comebacku historicky neoblíbeného soka nepanovalo. A hned i obě střetnutí minulé sezóny skončily porážkou Bosporu. O motivaci před nedělním soubojem, jenž v Krnově začíná v 15 h, tak mají svěřenci trenéra Martina Špičky postaráno.

„Opravdu to není náš oblíbený protivník, ale zároveň duel vnímám i jako výzvu to konečně zlomit,“ usmál se trenér Bosporu. Loni na podzim Krnov doma zvítězil přesvědčivě 3:1, na jaře uspěl po výhře 1:0 také v Bohumíně. „Krnovským se navíc povedl start do sezóny, ještě neprohráli, mají také nejpevnější obranu. Musíme se dobře připravit i na jejich standardky,“ dodal.

V tabulce MS divize F je prozatím Krnov s 13 body druhý, vedoucí Bílovec má ale jen lepší skóre. To Bohumíňáci okupují 5. příčku. Zatímco však Bospor před týdnem přivezl cenné vítězství z horké půdy nováčka z Jeseníku (3:1), Krnovští poprvé ztráceli po bezgólové remíze v Břidličné. „Hlavně první půle v Jeseníku byla z naší strany výborná. Máme na co navazovat,“ řekl Martin Špička.

Bohumíňáci se přitom museli vyrovnávat s řadu absencí, navíc se jim zranil brzy Ondřej Kubík, který měl aktuálně dobrou formu. „Šlo o svalový problém, jeho start zatím vyloučen není. Uvidím, zda bude k dispozici Adam Karčmář, který má civilní povinnosti, ale proti minulému zápasu už zas můžeme využít Jakuba Padýcha, Martina Bloksche a Aleše Mooce,“ uzavřel kouč Bosporu.

Doprava na zápas je individuální, souboj v Krnově začíná v 15 hodin a bude jej řídit sudí Jan Krupa z Bystřice nad Olší. Nezbývá než věřit, že se mu utkání povede lépe než v úvodním letošním kole ve Velkých Hošticích, kde proti Bosporu v nastavení nařídil pokutový kop ve prospěch Opavy B, komise rozhodčích následně vyhodnotila jeho verdikt jako chybný.

Comments are closed.