K výhře měl Bospor blíže, remíza byla zklamáním

Za normálních okolností by získaný bod na hřišti aktuálně druhého týmu tabulky určitě byl důvodem ke spokojenosti, ale muži Bosporu se v neděli z Krnova vraceli zklamaní. V duelu proti neoblíbenému soupeři byli totiž po většinu zápasu fotbalovější, měli i více šancí, ale gólu se parádní návštěva během lítého boje ve vedru nedočkala. Za dvou zápasů venku tak bere tým Martina Špičky čtyři body.

Bohumíňákům scházeli Adam Karčmář a zraněný Ondřej Kubík, ovšem tým, nabuzený výhrou na půdě Jeseníku, se do domácích zakousl s vervou. Už ve 3. minutě zpoza vápna pálil do středu brány Martin Noga, vzápětí po centru Oumara Tourého hlavičkoval s nachlazením bojující František Hanus nad. Do prostoru brány se pak nevešla ani střela Petra Bloksche z těžké pozice.

Ve 34. minutě přišla první velká možnost. Po standardní situaci a závaru ve vápně Krnova signalizovali hráči hostů hru rukou domácího obránce, ale odražený balón se dostal k Petru Blejchařovi, který na nic nečekal, bohužel hradbu těl před gólmanem Řeháčkem nepropálil. V poslední chvíli pak o něco později domácí obrana zastavila i zajímavou možnost Hanuse po vysunutí Tourého.

Favorit o sobě poprvé dal trochu vědět před koncem poločasu, ovšem s výjimkou pár standardních situací si žádnou možnost nevytvořil. Paradoxně po jedné z nich mohl Krnov inkasovat gól do šatny. Po dlouhém výkopu brankáře Jakuba Kodeše se přes otálejícího domácího Saba prodral do sólového úniku Touré, ale jeho pokus o přehození gólman Řeháček stačil reflexivně srazit na roh.

Druhá půle už byla výrazně vyrovnanější. Domácí celek si pomohl střídáními, kdy rozhýbal ofenzívu hbitými hráči, pořád ale Bosporu zůstávalo dost zajímavých a nadějných možností, jak se dostat do vedení. V 57. minutě se nebál tvrdého souboje Maksim Marič, následně Touré ve vápně vyzval ke gólu zpětnou přihrávkou Nogu, který bohužel trefil před bránou stojícího Bloksche.

Až v 65. minutě se poprvé zapotil i brankář Bosporu. Ze zajímavé pozice napřáhl Tilkeridis, ale Jakub Kodeš si jeho bombu z úhlu pohlídal. O chvíli později bohumínská obrana v poslední chvíli zmařila také pokus o střelu Hřivnáče, aby pak na opačné straně nad břevnem prolétla pumelice Jana Kodeše. V 80. minutě se nadechl k sólu Martin Sporysz, narazil si s Alešem Moocem, bohužel zařízení netrefil.

„Bezprostředně po zápase asi cítíme, že jsme tentokrát měli na víc. Určitě jsme působili fotbalověji a vypracovali jsme si i šance, ale bohužel to na gól bylo málo. Krnov jen potvrdil, že má nejpevnější obranu v soutěži. V závěru už to bylo nahoru dolů a branky mohl střílet i soupeř, takže bod bereme, přesto řada nedotažených zajímavých výpadů mrzí,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Krnov – FK Bospor Bohumín 0:0. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Marič (76. Ferenc), Zdunek, Hanus (62. Padých), Noga (62. Mooc), Sporysz – Touré, Bloksch.

Comments are closed.