Jdeme na to! I když zatím s řadou otazníků

V sobotu v 10:15 hodin na hřišti ve Velkých Hošticích vstoupí muži Bosporu do nové sezóny v divizi F. Domácí Slezský FC Opava B je určitě v zápase úvodního kola čtvrté nejvyšší soutěže favoritem, neboť bohumínský celek prošel během léta radikální obměnou hráčského kádru, a dá se tušit, že sehrávání bude svěřencům trenéra Martina Špičky chvíli trvat.

Novými tvářemi jsou brankář Jiří Lipčák z Karviné, ze stejného klubu přišel i útočník Dominik Poruba nebo krajní obránce Maksim Marič. Střed zálohy vyztužil Adam Karčmář, v útoku se bude chtít znovu prosazovat uzdravený Aleš Mooc. Atraktivní posilou by měl být i ofenzivní záložník Oumar Touré z Pobřeží slonoviny.

„Změn je opravdu hodně, ještě jsme většinu nových hráčů nemohli použít ani v pohárovém utkání před týdnem v Havířově. Bude si to asi sedat, navíc se pořád ještě nevzdáváme možnosti posílení, o víkendu by měl dorazit na zkoušku ještě jeden fotbalista z Kamerunu, který má francouzský pas,“ řekl trenér Bosporu Martin Špička.

Proměnou kádru prošel i soupeř, například Opavané ztratili výtečného útočníka Víta Veselého, který už bude sázet góly za Řepiště. „Ale víme, že Slezané mají velmi kvalitní líheň mladých talentů. Soupeř bude zase patřit ke špičce naší divize F. My vyrazíme k utkání s pokorou, ale zároveň s odhodláním. Rozhodně se chceme poprat o body,“ dodal trenér.

Duel začíná ve Velkých Hošticích v sobotu v 10:15 hodin, doprava je individuální. Utkání bude řídit sudí Jan Krupa z Bystřice nad Olší. Přímý přenos by měl vysílat internetový server www.tvcom.cz.

Comments are closed.