Dvanáctka statečných na postup nedosáhla

Bospor v domácím poháru končí. Dvanáctičlenné torzo týmu, který se teprve rodí, přesto odválčilo na trávníku havířovského MFK opravdu statečný zápas, Bohumíňáci dokonce chvíli i vedli, ovšem favorit po obratu skóre po zásluze vybojoval postup do hlavní soutěže MOL Cupu. Za týden v sezónní divizní premiéře by už snad trenér Martina Špička měl mít k dispozici posílený tým.

Vedle zraněných Jakuba Padýcha a Ondřeje Strojka chyběli i Ondřej Václavíček a také noví hráči, kteří ještě nemají administrativně dořešeny příchody, například Oumar Touré. Kouč Bosporu tak musel na lavičku povolat i dorostence Adama Gnidu a Richarda Krečmera, který si po přípravném utkání proti Věřňovicím nakonec připsal i osm pohárových minut v Havířově.

Jenže Bohumíňáci se nevzdali a Indiánům urputně vzdorovali. V 15. minutě sice z úhlu hlavičkoval nad domácí Jež, vzápětí však po centru Martin Sporysze srazili možná gólovou hlavičku Petra Bloksche havířovští obránci na roh. Z další protiakce Jakub Kodeš vychytal nájezd Míry.

Ve 23. minutě domácí Michalek málem svou dalekou „malou domů“ zaznamenal vlastní gól, když balón jen těsně minul tyč, ale po následném rohu Františka Hanuse hlavičkoval Jan Kodeš a před gólmanem Přibylem ještě usměrnil míč do sítě Ondřej Kubík – 0:1!

Senzační skóre bohužel nevydrželo dlouho. Ciku zatančil před vápnem, přistrčil balón ke kanonýru Wojnarovi a jeho projektil skončil ve 26. minutě u tyče – 1:1. Stejná hráč vzápětí v pádu hlavičkoval nad, Míra po náběhu za obranu vysoko přestřelil a brankář Bosporu si pohlídal ránu Michalka.

Bospor držel v půli vzhledem k rozložení sil senzační skóre, ovšem ve druhé půli se už jen bránil tlaku domácího celku. Havířovští navíc v 56. minutě strhli i vedení na svou stranu, kdy se za obranou hostů ocitl polský útočník Piekoś a sám před Jakubem Kodešem se nemýlil – 2:1.

V 64. minutě postupoval na bohumínskou branku sám z úhlu Míra, ovšem minul. Pak se ještě gólman Bosporu včas vrhnul pod nohy Podešvovi, a v závěru už si Havířov hlídal postup, bohužel Bospor se do větší šance nedostal. Přesto tým zaslouží za heroický výkon pochvalu.

„Bylo znát, že Havířov byl silnější na míči. Před naší dvanáctkou hráčů přesto musíme smeknout, máme za sebou těžký měsíc, kdy jsme trénovali v málo lidech. Doufáme, že se povede v dalším týdnu přivést posily, a těmhle klukům, co dnes v Havířově dřeli do úmoru, se trochu uleví. Byl to ale výkon, na kterém se určitě dá stavět,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

MFK Havířov – FK Bospor Bohumín 2:1 (1:1), branky: 26. Wojnar, 56. Piekoś – 23. Kubík. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Ferenc, Kubík, Jan Kodeš, Sporysz – Karčmář – Bloksch, Noga (82. Krečmer), Hanus, Malysz – Mooc.

Comments are closed.