Tříbodový start zmařila až penaltová krádež

Do nové sezóny divize F vstoupili muži Bosporu úspěšně. Z tradičně horké půdy opavské rezervy z Velkých Hoštic přivezli bod, ale dlouho to dokonce vypadalo, že ročník zahájí vítězství. Družinu Martina Špičky obrala o dva body až nesmyslně nařízená penalta ve druhé minutě nastavení, kdy domácí Kostka vymazal bohumínský náskok, který předtím zařídil Jan Kodeš.

Čtyři nové tváře se objevily v základní sestavě Bosporu, chyběli pro zranění Jakub Padýcha a Ondřej Strojek. Hosté se po většinu prvního poločasu spíš bránili náporu Slezanů. Omlazený domácí celek si vytvořil tři slibné příležitosti, ovšem dvakrát se předvedl vynikajícím zákrokem bohumínský brankář Jakub Kodeš, v jednom případě střelu hráče Opavy zastavilo břevno.

Možnosti ale měl i Bospor. Nováček Oumar Touré z Pobřeží slonoviny, který během 83 minut uběhl ve Velkých Hošticích snad maratón, v zajímavé pozici nezakončil, na zadní tyči pak chyběl krůček ke gólu zkušenému Františku Hanusovi, šanci měl také nově příchozí Aleš Mooc.

Také po pauze hosté víc bránili, ale hra se opticky vyrovnávala. Šestnáct minut před koncem hrací doby pak Oumar Touré zahrával trestný kop, opavská obrana míč odvrátila, aby opakovaný centr Petra Bloksche doletěl na druhou stranu vápna k Janu Kodešovi, který si posunul balón a prudkou bombou s pomocí břevna otevřel skóre – 0:1!

Bohumíňáci dřeli, předvedli opravdu heroický výkon, ale nakonec jim nebyla výhra souzena. Když se naplňovala druhá a také poslední minuta avizovaného nastavení, přišel opavský centr po trestném kopu z vlastní poloviny hřiště, a sudí Krupa na pád Ligače v bohumínském vápně reagoval nařízením penalty. Kostka pálil na opačnou stranu, než padal Jakub Kodeš, a zajistil béčku Opavy remízu – 1:1.

„Nemám absolutně klukům co vytknout. Možná měli domácí o jednu šanci v utkání více, ale jinak jsme po právu sahali po vítězství. Bohužel sudí rozhodl jinak, cítíme proto velkou křivdu. Ale byl to výkon, na kterém se dá stavět, na půdě béčka Opavy se nebude bodovat snadno. Celý tým zaslouží velkou pochvalu, kluci odvedli kus poctivé práce,“ řekl trenér Bosporu Martin Špička.

Slezský FC Opava B – FK Bospor Bohumín 1:1 (0:0), branky: 90+2. z pen. Kostka – 74. Jan Kodeš. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Marič, Václavíček, Jan Kodeš, Kubík – Karčmář – Bloksch, Oumar Touré (83. Malysz), Hanus (63. Noga), Sporysz – Mooc (72. Ferenc).

Comments are closed.