Oumar Touré atraktivní posilou zálohy Bosporu!

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník Oumar Touré z Pobřeží slonoviny vyzkouší své první evropské angažmá v týmu Bosporu! Mladého rodáka z Abidjanu získal na začátku prázdnin třetiligový Hlučín, umožnil mu ovšem zvykat si na nové prostředí v Bohumíně. Klub dělá maximum pro to, aby transfer byl vyřízen už před úvodním divizním duelem za týden na hřišti opavské rezervy.

Talentovaný střízlík přijel do Česka před dvěma týdny poté, co jeho agent Siaka Shabba Tioté, mimo jiné bývalý basketbalista někdejšího novojičínského klubu Mlékárna Kunín, zajistil všechny potřebné doklady a náležitosti. „Zatím jsem moc spokojený. Líbí se mi, že je tady všude spousta zeleně, a také je příjemné jednání se všemi lidmi, fajn jsou i spoluhráči,“ řekl usměvavý Oumar Touré.

Narodil se 20. května 2002 v hlavním městě Pobřeží slonoviny. S fotbalem začínal doma, ale už v 17 letech podepsal smlouvu v druholigovém saúdském celku Al-Diriyah. Poslední rok strávil v Akademii Silue v angolské Benguele. „Moc rád bych se prosadil v Evropě. Na angažmá v Bohumíně se těším a doufám, že pomohu týmu, aby hrál v popředí tabulky,“ dodal.

Loni se oženil, a i díky krásné francouzské manželce získal roční vízum. „To usnadnilo jeho působení v Evropě. Když mě Hlučín oslovil, zda bych nevěděl o nějakém kvalitním záložníkovi, hned jsem si Oumara vytipoval. Bohužel bylo málo času, aby ukázal všechny své schopnosti, tak snad to naplno rozbalí v Bohumíně,“ prohlásil jeho sympatický hráčský agent Siaka Shabba Tioté, žijící v Česku.

Oumar Touré bude v Bohumíně i bydlet, vedle tréninků s A týmem se ale hodlá také připravovat po své linii individuálně. „Chci na sobě pracovat, určitě potřebuji trénovat víc,“ přiznal mladík, který se nejlépe cítí na pozici pod hrotovým útočníkem. V Bosporu bude minimálně do konce podzimu a prý se ani nebojí chladnějšího počasí: „Pokud chci hrát fotbal, zvyknu si.“

Francouzky a částečně anglicky hovořící borec je prvním typickým zástupcem Afriky v bohumínském týmu, před lety se v kádru mihnul i Markus Wicki, který se však narodil v Evropě. „Jsme rádi, že jsme se dohodli s hráčem, jeho manažerem i Hlučínem. Těšíme se, že bude platnou posilou, děláme vše, abychom stihli registraci co nejdříve,“ dodal předseda FK Bospor Lukáš Fluxa.

Comments are closed.