Bospor oznámil program i první změny

Sezóna 2021/22 skončila a Bospor už má jasno nejen o plánu přípravy na další divizní ročník, ale také o prvních změnách v hráčském kádru. Zatím jde především o avizované odchody, přesto známo je už i první doplnění týmu. Příprava začíná v pondělí 11. července, do startu soutěže na začátku srpna hráči zvládnou pak čtyři přípravné zápasy a předkolo domácího poháru.

Po půlročním angažmá se rozejdou cesty klubu a ofenzivního záložníka Jakuba Malého, který během jara stihnul tři vstřelené góly i jedno vyloučení. „Mrzí mě to, jde o zajímavého hráče, vybral si však finančně zajímavou nabídku z Rakouska. Chceme mít v kádru jen borce, kteří chtějí hrát za Bospor,“ konstatoval trenér Bosporu Martin Špička.

V týmu končí také obránce Daniel Uher a útočník Michal Kvapil, který se vrací zpět do Baníku Albrechtice. Uzavřelo se také působení brankáře Michala Sztefky, kmenový hráč Interu Petrovice poputuje na další štaci, kde by se mohl poprat o pozici jedničky. Místo něj naopak přichází 23tiletý Daniel Chvěja, naposledy působící v Darkovičkách. „S námi už trénoval, takže víme, co od něj čekat. S dalšími případnými posilami teď intenzivně jednáme,“ uvedl kouč.

Losování podzimní části Moravskoslezské divize proběhne v Olomouci ve čtvrtek 23. června, samotná soutěž pak bude zahájena o víkendu 6. a 7. srpna. Tento týden se dozvíme také soupeře pro předkolo MOL Cupu, které se bude hrát v sobotu 30. července od 17:30 h.

Předtím ovšem zvládne mužstvo i čtyři přípravné duely. Dva dny po startu přípravy svěřenci Martina Špičky budou hrát s divizní Karvinou B (středa 13. července, 17:30), hned o tři dny později za parkem změří tým síly s vítězem A skupiny 1.A třídy z Vřesiny (sobota 16. července, 10 h). Pak dorazí Řepiště, vítěz B skupiny 1.A třídy (středa 20. července 17:30) a generálku před pohárovým předkolem obstará souboj s dalším účastníkem 1.A třídy, Slavií Orlová (pondělí 25. července, 17:30).

Comments are closed.