NEPORAŽENÍ! V Bruntále přišlo vítězné razítko!

Čtyřicet minut v Bruntále stačilo, aby Bospor čtyřmi góly nejen rozhodl o svém devátém vítězství v řadě, ale hlavně aby tak završil neopakovatelnou jarní šňůru, kdy v divizi F mužstvo kouče Martina Špičky nepoznalo hořkost prohry! Nevídaná jízda katapultovala tým, jenž skončil po podzimu devátý, na druhou příčku tabulky, na vítězný Frýdlant ztratili Bohumíňáci jen dva bodíky!

Bospor začal pod Pradědem s obrovskou chutí a jakoby si hostující celek vůbec nepřipouštěl, že by nezískal znovu i v posledním duelu sezóny všechny body. Hned ve 12. minutě začala první gólová akce u Petra Bloksche, který dostal balón do středu hřiště k Jakubu Padýchovi, a po jeho vybídnutí Milan Halaška z prostoru kolem penalty otevřel skóre – 0:1!

V táboře bohumínského mužstva ještě ani nedozněly oslavy první trefy a o dvě minuty později lavička hostů vybuchla nadšením znovu – na centr Halašky si naskočil Padých a hlavou mířil přesně – 0:2! Ale to zdaleka nebylo všechno. Ve 25. minutě centr Martina Sporysze sklepnul Padých ideálně k Františku Hanusovi, který neváhal – 0:3! A ve 40. minutě po úderu stejného borce svítilo na ukazateli skóre 0:4!

Domácí se pak zmohli na snížení Hanelem, který Jakubu Kodešovi pokazil čisté konto, ale to bylo z jejich strany vše – 1:4. Ve druhém poločase Bospor kontroloval průběh jasného duelu, měl ještě tři čtyři šance na navýšení skóre, ale to už se nezměnilo. Na závěr dokonce vyběhl na hrot i náhradní gólman Michal Sztefka a Bohumíňáci si závěr historického jara doslova užili.

„Myslím si, že náš výkon byl vynikající a naprosto suverénní. Trošku jsme ze zápasu měli obavy, protože v Bruntále to nebylo nikdy snadné, navíc jsme podvědomě chtěli jaro dokončit bez prohry, ale zvládli jsme to úžasně. Klukům musím vyseknout pochvalu za celý půlrok, vysvědčení je jasné a podepsali si ho sami skvělými výkony,“ řekl trenér Bosporu Martin Špička.

FC Slavoj Olympia Bruntál – FK Bospor Bohumín 1:4 (1:4), branky: 42. Hanel – 25. a 40. Hanus, 12. Halaška, 14. Padých. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík (61. Ferenc), Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz, Bloksch, Strojek, Palej, Hanus (69. Malý) – Halaška, Padých (67. Sztefka).

Comments are closed.