Rozjetý Bospor se loučí doma dalším derby

Do neuvěřitelné formy se na jaře dostali fotbalisté Bosporu. Ve skupině F čtvrté nejvyšší soutěže absolvovali všechny mistrovské zápasy roku 2022 bez porážky, posledních sedm utkání dokonce při plném bodovém zisku a vylétli z desáté příčky po podzimu na druhou pozici v tabulce. V neděli tak mohou v posledním domácím duelu sezóny přivítat Havířov v pohodovém rozpoložení.

Před týdnem zvítězili Bohumíňáci na trávníku nepříjemného Nového Jičína 3:2. „Poměrně rychle jsme vedli o dvě branky, ale nedůsledností při standardních situacích jsme soupeři povolili srovnat. Vzápětí ale tým prokázal ohromnou vnitřní sílu, reagoval třetím gólem a pak už jsme domácí do ničeho moc nepustili,“ poznamenal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

Mužstvo je pouhé dva zápasy od neskutečného milníku, kdy by mohlo celou polovinu sezóny odehrát bez jediného klopýtnutí. „Na to však nemyslíme. Podstatné je, abychom hráli, co jsme si předsevzali. Teď jsme v dobrém psychickém rozpoložení, ale už v nedělním zápase nás čeká další rozjetý soupeř, navíc derby nemívají obvykle favorita,“ konstatoval asistent hlavního kouče Martina Špičky.

Pochopitelně by se ale Bospor chtěl s domácími fanoušky rozloučit vítězstvím. „Byla by škoda nějak si pokazit úžasné jaro. Těšíme na zápas, doufáme, že přijde spousta fanoušků a chceme jim ukázat, čím jsme byli ve druhé polovině sezóny úspěšní,“ usmál se Patrik Poštulka. Ostatně v posledním domácím zápase Bohumíňáci deklasovali v derby sousední Dětmarovice vysoko 9:1.

Jenže tentokrát bude soupeř o poznání silnější. Havířov pět zápasů za sebou neprohrál a stejně jako domácí celek patří k nejlepším týmům jara v divizi F. Přesto však Indiáni zatím zůstali na desáté příčce tabulky, po podzimu totiž byli málem namočeni do boje o udržení. Zápas začíná ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem v neděli v 17 hodin, řídit jej bude sudí Radek Novák z Holešova.

Comments are closed.