Sedmá výhra v řadě a Bospor už je druhý!

V mohutný bohumínský útok na čelo tabulky se změnilo jarní pokračování divize F. Svěřenci Martina Špičky ještě v tomto kalendářním roce nepoznali hořkost porážky a v sobotu v Novém Jičín si připsali na konto sedmé vítězství za sebou. O skóre se protlačili na druhé místo tabulky před Polanku, dvě kola před koncem ztrácejí šest bodů na vedoucí Frýdlant.

V krásně opraveném areálu novojičínského stadionu, kde to však teď fotbalisté vzhledem k přísnosti zaměstnanců asi nemají moc lehké, začal Bospor skvěle. V 11. minutě utekl po straně Martin Sporysz, jeho centr ještě obránci srazili k Františku Hanusovi, který už balón do vápna poslal. Míč si krásně pro sebe přehozením zpracoval Jakub Malý a sám před gólmanem utáhl střelu na zadní tyč – 0:1!

O dvanáct minut později už to bylo o dva góly. Domácí chybovali při založení útoku, Hanus rychle rozehrál na Malého, jeho ulička poslala do sóla Milana Halašku, který se takhle sám proti gólmanovi moc často nemýlí – 0:2! „Měli jsme to krásně rozjeté, vypadalo to na klidný zápas. Domácí pak sice měli jednu šanci, ale i my mohli dát další góly, třeba Kubovi Malému gólman Hub zázračně vyškrábl hlavičku. Pak jsme si to ale sami zkomplikovali,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

V brance hostů už znovu po dvouzápasové pauze stála obvyklá jednička, Jakub Kodeš. Bohužel ve 33. minutě neměl sebemenší šanci po trefě Nipperta, který hlavou do šibenice uklidil míč po roku Knedly – 1:2. „Nový Jičín kopal dva rohy za sebou a v podstatě jinak než po standardní situaci nebo nějakém nákopu z pole neměl šanci nás ohrozit. Škoda takové komplikace,“ dodal asistent.

Hned dvě minuty po změně stran se za obranu dostal agilní Malý, bohužel branku přestřelil. A přišel trest – v 54. minutě Mrkvička rozehrál trestný kop z hloubi pole do šestnáctky, bohumínský gólman se přes klubko hráčů nedostal do správné pozice a vyrazil míč jen přes sebe, kde číhal Zagol – 2:2. „Byl to šok. Místo toho, abychom v klidu zápas vedli k vítězství, svítila na časomíře najednou plichta,“ konstatoval Patrik Poštulka.

Jenže současný Bospor, to je studnice bezbřehého sebevědomí. Bohumíňáci táhli duel k tříbodovému zisku i v Novém Jičíně. V 62. minutě poslal pas za obranu Hanus, do souboje s dvěma protihráči vlétl Sporysz, uloupili míč a sám před brankářem Hubem nezaváhal – 2:3! Domácí ještě chtěli něco udělat s výsledkem udělat, ale šanci neměli. „Zvládli jsme to zase tím, že jsme na vítězné vlně a prostě si věříme. Kluci zaslouží pochvalu,“ usmál se asistent trenéra Bosporu.

FK Nový Jičín – FK Bospor Bohumín 2:3 (1:2), branky: 33. Nippert, 54. Zagol – 11. Malý, 23. Halaška, 62. Sporysz. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Kubík, Václavíček – Hanus, Strojek, Palej, Malysz (80. Ferenc) – Malý (63. Stošek), Padých (77. Bloksch), Halaška.

Comments are closed.