Jízda nekončí, osmá výhra se zrodila po obratu

Skvěle zvládnutým druhým poločasem a neuvěřitelnou silou vůle zvládl Bospor obrat v domácím derby s Havířovem. Indiáni byli nebezpeční, dlouho vedli, ale po přestávce a prostřídání bohumínský celek ve velkém vedru předvedl otočku skóre. Góly se na tom podíleli skvělý Dominik Palej a střídající Jakub Padých. Tým dál drží druhé místo, vedoucí Frýdlant však má už nedostižný náskok.

Sedmkrát v řadě zvítězivší domácí celek měl v úvodu znatelnou převahu, ale žádné vyložené šance nepřicházely. To soupeř, který také držel pětizápasovou šňůru neporazitelnosti, udeřil hned z první možnosti. Tečovaný centr ze strany se ocitl u kopačky Wojnara, který se trefil podvanácté v sezóně – 0:1. Navíc hned vzápětí zdálky těsně minul nebezpečnou ranou Ciku.

O srovnání se málem postaral havířovský Malcharek, který akrobatickým obranným zákrokem ohrozil málem vlastního gólmana, po následném rohu Františka Hanuse hlavičkou těsně minul zařízení Milan Halaška. Hosté však působili kompaktně a hlavně také hrozili výpady do otevřené obrany, naštěstí Míra, kterého nádherně uvolnil Ciku, přehodil Jakuba Kodeše i jeho branku.

Ve 38. minutě se tlačil do šance Jakub Malý, brankář Majerczyk vyběhl včas, odražený balón pak napálil Palej, a gólman Indiánů měl co dělat, aby míč vyškrábl vedle tyče. Navíc si přitom vykloubil palec na ruce, ale zápas dochytal a stal se stěžejní oporou Indiánů! Těsně před půlí totiž zlikvidoval další táhlou ránu aktivního Paleje a poradil si i s dorážkou Malého.

Po změně stran Bospor soupeře už výrazně přikoval k jeho šestnáctce. Další dalekonosný pokus Paleje směřoval naneštěstí do míst, kde stál Majerczyk. Vzápětí se na polského gólmana hostů řítil Malý, ovšem možná už z respektu k výtečnému výkonu brankáře zkoušel místo střely najít ještě lépe postavené spoluhráče. O chvíli později pak Majerczyk ulovil balón i před Ondřejem Václavíčkem.

V 58. minutě už parádní návštěva dobrých pěti stovek fanoušků skoro jásala. Martin Sporysz poslal přesný centr do šestnáctky, Ondřej Kubík hlavičkou líznul míč na zadní tyč, a když už si všichni mysleli, že je vyrovnáno, přilétl tygřím skokem Majerczyk a zasáhl. Hosté už nebyli absolutně nebezpeční, pouze Wojnarův trestný kop si musel pohlídat Jakub Kodeš.

Dvanáct minut před koncem ale stadion konečně bouřil. Palej si převzal míč, vyměnil si ho s Petrem Blokschem, vyhnul se obránci a nezadržitelně trefil na zadní tyč – 1:1! O chvíli později měl na hlavě obrat Michal Kvapil, kterého našel Ondřej Strojek, bohužel hlavička střídajícího útočníka skončila vedle. Přišlo to až v 85. minutě – Palej našel ve vápně Jakuba Padýcha, který na malém vápně levou nohou míč zpracoval a pravou nezadržitelně zakončil – 2:1!

„Začali jsme dobře, čtvrt hodiny jsme měli převahu, ale pak jsme dostali smolný gól a soupeř se zvedl. Havířov nás přehrával kvalitou ve středu pole. Po změně stran jsme sestavu prostřídali a to asi zápas zlomilo. Získali jsme střed hřiště, ve vedru hostům trochu docházela šťáva a my skóre otočili. Za výkon ve druhé půli asi zaslouženě,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Havířov 2:1 (0:1), branky: 78. Palej, 85. Padých – 14. Wojnar. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz, Strojek, Palej, Hanus (61. Bloksch), Malysz (61. Stošek) – Malý (80. Kvapil), Halaška (61. Padých).

Comments are closed.