Na Bospor číhá pod Lysou horký favorit

V kalendářním roce 2022 neporažený Bospor čeká v sobotu od 17 hodin ve Frýdlantu nad Ostravicí pořádná šichta. Osmkrát v řadě neporažení svěřenci Martina Špičky se totiž pod Lysou horou utkají s aktuálně největším aspirantem na vítězství v divizi F, bráno podle pořadí v tabulce a losu v závěru soutěže. Domácí lídr tabulky je rozhodně favoritem duelu.

Po středečním vítězství Bosporu na půdě Opavy B ve Velkých Hošticích 3:1 se tým musí dát rychle fyzicky do pohody. „Máme za sebou náročný program, navíc se hrálo ještě i ve středu v pořádném vedru s běhavým soupeřem. Ale zvládli jsme to i kondičně nad očekávání,“ uznal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka a dodal: „Další nesmírně těžký zápas je před námi. Fyzicky je však na tom tým dobře, takže se pojedeme poprat o dobrý výsledek i do Frýdlantu.“

Bospor čeká zřejmě i jeden citelný zápas do sestavy. Pracovní povinnosti zatím znemožňují start brankáři Jakubu Kodešovi, takže šanci asi dostane Michal Sztefka. „Tvrdě pracuje v tréninku, pokud na to dojde, tým mu určitě pomůže,“ potvrdil asistent kouče nejúspěšnějšího týmu letošního roku ve skupině F čtvrté nejvyšší soutěže. Bospor se tak v tabulce už posunul na třetí místo, na vedoucí tým Frýdlantu ztrácí šest bodů, zároveň ale 1. BFK má ještě jeden zápas k dobru.

Do konce soutěže zbývá pět kompletních kol a k tomu dohrávka Frýdlantu s Opavou B (hraje se ve středu 1. června). Program elitní trojice je jasný. Frýdlant hostí Bohumíňáky, pak se představí na půdě posledních Heřmanic, zvládne dohrávku s Opavou B, přivítá Frenštát, vyráží do Bílovce a končí doma s aktuálně druhou Polankou. Ta má stejný počet bodů a hraje ještě s Bílovcem, představí se na hřišti Opavy B, vyrazí k duelu na stadion Karviné B, přivítá Vítkovice a končí právě ve Frýdlantu.

Bospor po sobotním duelu ve Frýdlantu nastoupí další neděli doma proti Dětmarovicím, následně čeká Špičkovu družinu souboj v Novém Jičíně, potom za park přijede Havířov a se soutěží se rozloučí Bohumínští v Bruntále. „Jsme rádi, že jsme se posunuli do horní poloviny tabulky, teď jsme v čele silného středu a nezastíráme, že rádi bychom ještě naši sérii protáhli. Teď už je to po rozpačitém podzimu docela příjemný pohled na divizní tabulku,“ usmál se Patrik Poštulka.

Comments are closed.