Frýdlant dobyt! Jarní jízda pokračuje dál!

Všech devět jarních mistrovských zápasů muži Bosporu zvládli bez porážky, ale co víc – tříbodový duel na půdě lídra tabulky ve Frýdlantu nad Ostravicí byl i pátým vítězstvím v řadě! Po výtečném taktickém výkonu o výsledku rozhodla gólová hlavička kapitána Ondřeje Václavíčka. Bohumíňáci se dotahují na čelo tabulky a dramatizují boj o vítězství v divizi F!

Hostům stále scházel nejen zkušený stoper Roman Košťál, ale tentokrát pracovní povinnosti nepustily mezi tyče ani stabilní gólmanskou jedničku Jakuba Kodeše. Druhý start v tomto ročníku si tedy připsal Michal Sztefka a předvedl výtečný výkon. Hned v úvodu chytře odstavil od míče unikajícího Soukupa a měl i štěstí, že zkušený Svatonský v 5. minutě v pádu na zadní tyči zakončoval nad.

Jenže poté se rozjela záložní řada Bosporu a domácí favorit byl pořádně zkoprnělý. Akce Frýdlantu se bortily už ve středu pole a naopak Bohumíňáci začínali být nebezpeční. Ve 25. minutě to zkusil Jakub Malý, ale nemířil přesně. O chvíli později byl soupeř nejblíže gólu v celém utkání. Silnou zbraní celku zpod Lysé hory jsou standardky, po jedné z nich hlavičkoval Škorik a míč prolétl těsně kolem tyče.

Pokud byl Bospor o něco málo herně lepší v prvním poločase, tak ve druhém už udávali hosté jasně tempo hry. V 52. minutě navíc vyšel signál po rohu Františka Hanuse, kdy balón líznul na první tyči čelem Ondřej Václavíček a Bohumín šel do vedení – 0:1! Beskydský FK se nedostával k zakončení v šestnáctce, pokus Škorika si v pohodě pohlídal gólman Sztefka.

To daleko rušněji bylo na opačné straně. Po vysunutí Františka Hanuse pádil na bránu Martin Sporysz, ovšem s koncovkou pospíchal a minul zadní tyč. V 68. minutě po průniku Jakuba Padýcha mohl sám na brankáře z úhlu postupovat Hanus, jenže zkušený Prepsl jej vychytal. Mezi tyče nezkrotil míč ani po závaru ve vápně Ondřej Strojek, který pálil v pádu vysoko nad.

V 83. minutě šel ze strany sám střídající Jan Ferenc, ale nakonec z toho nebyla ani přesná střela, ani přihrávka na nabíhající spoluhráče. Frýdlant už se zmohl jen na pokus Fromeliuse z trestného kopu, kdy všechno bravurně vyřešil brankář Bosporu, a přestože i v posledním útoku Milan Halaška sám na skvělého Prepsla nevyzrál, slavilo se vítězství v kabině hostů.

„Na půdě lídra jsme předvedli taktický zodpovědný výkon, pohlídali jsme soupeřovy standardní situace a sami z jedné nacvičené udeřili. Škoda, že jsme zápas nerozhodli dříve, šance jsme na to měli. Máme za sebou náročných 14 dní a zvládli jsme je nad očekávání, dýcháme soupeřům na záda. Teď máme týden klid na přípravu na derby, na které bych chtěl všechny pozvat,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí – FK Bospor Bohumín 0:1 (0:0), branka: 52. Václavíček. Sestava Bosporu: Sztefka – Kubík, Václavíček, Stošek – Sporysz, Strojek, Palej, Bloksch (7. Hanus), Malysz (76. Ferenc) – Malý, Padých (76. Halaška).

Comments are closed.