Sérii s bronzovým nádechem protáhl obrat

Také v osmém mistrovském zápase kalendářního roku 2022 muži Bosporu bodovali, a zase naplno! V dohrávce 16. kola zvítězili po kvalitním vyzrálém výkonu 3:1 ve Velkých Hošticích, kde nastupuje rezerva Opavy. Domácí tým mladíků sice brzy vedl, svěřenci Martina Špičky však ještě do přestávky stav otočili a další úspěch znamená posun na bronzovou příčku tabulky!

O první vzruch se hlavičkou postaral Ondřej Strojek, jeho pokus si ale gólman Rolný pohlídal. To v 8. minutě už udeřilo, bohužel na opačné straně. Mikulenka dostal hodně prostoru na prudký centr, míč přistál na hlavě Veselého, proti jehož pokusu neměl Jakub Kodeš nárok – 1:0. Bospor v zelených dresech se naštěstí oklepal rychle. V 19. minutě rozehrál František Hanus trestný kop z hloubi pole tak šikovně, že balón na zadní tyči Ondřej Václavíček snadno usměrnil hlavou do sítě – 1:1!

Slezskému FC mohl vrátit vedení Gorčica, který po vybídnutí Janjuše pálil tvrdě, naštěstí do míst, kde tušil nebezpečí i gólman Bosporu. A tak podruhé v utkání platilo fotbalové klišé „nedáš, dostaneš“. Ve 34. minutě propadl balón středem k Hanusovi, proti kterému vyběhl skoro až ke středovému kruhu gólman Rolný. Čerstvý čtyřicátník a tvůrce hry Bohumína to postřehl, šikovně si jej obhodil a pak už stačilo jenom nadýchaným obloučkem trefit prázdnou bránu – 1:2!

Druhý poločas nabídl daleko ofenzivnější bitvu. Dvakrát mohl srovnat Janjuš, poprvé ovšem minul a v tutovce v 52. minutě přehodil kromě gólmana hostů i bránu. Na opačné straně Ondřej Kubík klouzal k centru Hanuse jenom o pár desetin vteřiny později, přesto po hodině hry už fanoušci hostů v hledišti znovu jásali. Milan Halaška napřáhl zdálky a zamířil do šibenice brány mateřského klubu – 1:3!

Opavané byli jako opaření. Halaška se vzápětí řítil vstříc čtvrtému gólu, zbavil se brankáře, ale toho na čáře zastoupil jeden ze stoperů. Jan Kodeš po chvíli na zadní tyči rozvlnil jen boční síť a další tutovku střelce třetí branky zmařili společnými silami obránce Celta s gólmanem Rolným. Pak začala stupňovat tlak už i rezerva druholigového celku, který si vybojoval účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže.

V 69. minutě tečovaná dělovka Koschatzkého málem zlomila břevno branky Bosporu, Gorčica pak při střele z druhé vlny netrefil zařízení vůbec. Mimo tyče pálil z voleje i střídající Jakub Malý, kterého zase našel výtečný Hanus, v 84. minutě pak Bohumíňáky podržel Jakub Kodeš, který vychytal hbitého Janjuše. Poslední možnost měl po akci neúnavného Martina Sporysze kanonýr Jakub Padých, nakonec ale hosty nemuselo trápit, když těsně minul. Body si totiž odvezli domů všechny.

„Měli jsme ze zápasu trošku obavy. Kluci byli v práci, znovu proti nám stál běhavý soupeř, my měli v nohách těžké souboje v Karviné i s Vítkovicemi, navíc bylo horko. My to ale zvládli nad očekávání! Rozhodnout jsme mohli už i dříve, nakonec nás domácí přimáčkli, ale držíme se na vítězné vlně a jdeme dobrým výsledkům naproti. Urvali jsme to,“ chválil asistent kouče Bosporu Patrik Poštulka.

Slezský FC Opava B – FK Bospor Bohumín 1:3 (1:2), branky: 8. Veselý – 19. Václavíček, 34. Hanus, 60. Halaška. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz, Strojek, Palej, Bloksch, Malysz (77. Malý) – Hanus (86. Ferenc), Halaška (80. Padých).

 

Comments are closed.