Bospor jde na to, přijede silný Rýmařov

Dlouhá pauza je minulostí, po 140 dnech zase muži Bosporu v neděli 27. března v 15 h naskočí do zápasového kolotoče Moravskoslezské divize F. Za park dorazí nepříjemný a silný soupeř z Rýmařova. Hosté sázejí na stabilní zkušený kádr hráčů, z nichž řada si ještě pamatuje působení ve třetí lize v sezónách 2017/18 a 2018/19.

„Myslím si, že jsme na jarní část soutěže připraveni dobře. Hodně jsme pracovali na tom, abychom dávali víc gólů, protože to byl náš podzimní problém. V generálce proti karvinské rezervě jsme sice své šance zahazovali, ale věřím, že půjdeme nahoru výkonnostně i tabulkou,“ optimisticky vítal příchod fotbalového jara trenér Bosporu Martin Špička.

V úvodním zápase bude postrádat kvůli svalovým problémům Vojtěcha Malysze. „Sestava se nám krystalizuje, máme na některých postech i silnou konkurenci. Snad vybereme ty správné hráče,“ doufal s úsměvem sympatický kouč bohumínského mužstva. Novými tvářemi jsou ofenzivní záložník nebo útočník Jakub Malý, který bude nosit číslo 7, a obránce Ondřej Kubík (bude mít číslo 20).

Bospor v generálce podlehl Karviné B 2:3, rýmařovští pojali poslední duel přípravy tréninkově a s pěti dorostenci v sestavě prohráli 1:2 na hřišti HFK Olomouc. Jedinou jejich zimní posilou v jinak velmi stabilizovaném týmu je univerzál Dušan Dostál z Litovle. „Tušíme, co nás čeká, Rýmařov je silným soupeřem, ale potřebujeme vstup do jara úspěšně zvládnout,“ dodal Martin Špička.

Jiskra není moc oblíbeným sokem Bosporu. Na podzim Bohumíňáci prohráli v Rýmařově 2:3, loni v nedohrané soutěži se mužstva vůbec nestihla střetnout a v rovněž neukončeném ročníku 2019/20 došlo na jeden vzájemný souboj, který za parkem vyhrál Rýmařov vysoko 5:2. Duel bude řídit Paskal Trigas z Ostravy, výkop má v 15 hodin a vstupné stojí padesátikorunu.

Comments are closed.