Porážku v generálce zavinily i dvě penalty

Smolný zápas odehráli muži Bosporu na závěr přípravy před startem druhé poloviny sezóny. Měli sice na svém hřišti za parkem více šancí než hostující rezerva Karviné, ale také vinou dvou inkasovaných gólů z pokutových kopů podlehli svěřenci Martin Špičky diviznímu rivalovi 2:3. Ostrý start čeká tým v neděli 27. března, kdy do Bohumína dorazí silná Jiskra Rýmařov.

Přitom zprvu to vypadalo nadějně. Bospor se proti mladému, ale bojovnému soupeři tlačil dopředu a vypracovali si i šance. Jenže Milan Halaška se zlobil, že byl v koncovce faulován, Jakub Malý, Roman Košťál a další ani v těch nezajímavějších možnostech neuspěli. Trest za to přišel po půlhodině, kdy sudí překvapivě ukázal po souboji v domácí šestnáctce na penaltový puntík, a Karviná vedla.

Podobné to bylo také po přestávce. Domácí postupně prostřídávali sestavu, a všichni měli jeden cíl – ještě s výsledkem něco udělat. Jenže v době sílícího tlaku Bosporu dostala karvinská rezerva výhodu standardky a po dvou tečích skončil míč podruhé v síti. Šance přicházely, za hlavu se držel například Ondřej Strojek, ale ujala se až v 70. minutě rána Jana Kodeše.

V závěru už to byla ze strany domácích hodně otevřené a přišel další zákrok, který znamenal druhou penaltu pro Karvinou. Hosté znovu odskočili a dvě minuty před koncem korigoval parádní ranou z trestného kopu Jakub Malý. „Byly tam od nás zajímavé věci, ale i chyby. Ty, které přišly v době, kdy jsme riskovali, už jsou pochopitelné, ale nezvládli jsme standardky,“ řekl kouč Martin Špička.

Comments are closed.