Při slunném startu jara branka nepadla

Gólu se při jarní premiéře diváci ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička nedočkali. Popravdě řečeno, ani branka neměla prakticky z čeho padnout. Duel Bosporu s Rýmařovem byl vedený ve vysokém tempu, ovšem nepřesností, tolik charakteristických pro úvod nové části sezóny, bylo tentokrát až příliš, takže asi největší radost měli ti, co se přišli vyhřát na příjemném jarním sluníčku.

Změna počasí udělala své i s trávníkem, a tak byl terén poměrně suchý a hrbolatý, hráčům jejich snažení hřiště moc neusnadnilo. V 11. minutě se po rohu dostal k hlavičce hostující K. Kocúr, ovšem jeho velmi nadějný pokus naštěstí zastavila bránící těla Bohumíňáků.

Po chvíli se do šance řítil Milan Halaška, zvolil však ještě přihrávku místo střely a hosté se ubránili. Další možnost se naskytla domácím po centru Sporysze a sérii hlaviček, kdy se dostal k zakončení z hranice vápna František Hanus, houštinu těl ale nepropálil. Vzápětí se po dalším nákopu z pravé strany probil k hlavičce Jakub Malý, jeho koníček naneštěstí minul zařízení.

Stínem prvního poločasu bylo nepříjemné zranění hostujícího Krška, který zůstal ležet po tvrdém souboji u postranní čáry. Následně byl transportován do porubské fakultní nemocnice s podezřením na otřes mozku a poranění v oblasti krční páteře. Z Bohumína přejeme co nejrychlejší uzdravení!

Druhá půle opticky patřila Rýmařovu. Přesto jako první mohl v 57. minutě udeřit Dominik Palej, který se ocitl na penaltovém puntíku s míčem u kopačky, jenže si míč ještě chtěl srovnat, a to už soupeři zasáhli včas. Bohužel to byla jediná příležitost Bosporu ve druhém dějství.

Po hodině hry střílel hostující Procházka, míč po teči skončil mimo. V největší šanci utkání se v 65. minutě ocitl rýmařovský Jeřábek, který se otočil kolem obránce, naštěstí Jakub Kodeš vyběhl včas a ránu zastavil. V závěru vyzněl pro bohumínského gólmana i druhý vzájemný minisouboj a cestu do sítě nenašla ani střela Kopeckého.

V nastaveném čase mohlo udeřit na opačné straně. Na hranici pokutového území byl stažen obráncem střídající Michal Kvapil, píšťalka sudího Trigase zůstala však němá. Protesty domácích byly marné, Bohumíňáci nekopali penaltu ani trestný kop…

„Byl to úplně typický první zápas po zimní přestávce. Plný snahy, ale i soubojů a nepřesností. Hrálo se navíc na těžkém terénu, takže to spíš než pohledný fotbal byla urputná kopaná. Bod pro oba týmy je asi spravedlivým vyjádřením dění na trávníku, nicméně po souboji v závěru cítíme křivdu, myslíme si, že jsme měli kopat penaltu,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Jiskra Rýmařov 0:0. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz (90. Uher), Palej, Hanus, Bloksch (88. Kvapil), Stošek – Malý, Halaška (60. Padých).

Comments are closed.