Železný Vacloš, žlutý Fery a pálící Faňula

Přinášíme druhý souhrnný materiál, ve kterém mapujeme podzimní snažení Bosporu v duelech divize F. Poté, co jsme se věnovali v prvním díle jen týmovým statistikám, jsme si vzali pod drobnohled ještě i individuální ukazatele. Železným mužem týmu, který nechyběl ani minutu, se stal nováček „Vacloš“, nejvíc žlutých napomenutí v soutěži nasbíral „Fery“ a králem střelců týmu je „Faňula“.

Osmička statečných
Kádr mužstva nebyl zřejmě až tak široký, protože hned osm hráčů kádru Bosporu si připsalo start ve všech odehraných 10 kolech podzimní části Moravskoslezské divize F. Alespoň na jednu minutu tak do každého ze zápasů naskočili Ondřej Václavíček, Jan Kodeš, Daniel Uher, Jan Ferenc, František Hanus, Ondřej Strojek, Petr Bloksch a Mario Latocha.

„Vacloš“ pilířem
Přezdívku „Vacloš“ nosil v Bohumíně řadu sezón Richard Vaclík, kterého ale dlouhodobé zranění zad postavilo teď mimo kádr. Když v létě přišel z Přerova Ondřej Václavíček, zdědil nejen vůdčí schopnosti bratra reprezentačního gólmana, ale i jeho oslovení. Zkušený stoper na podzim nechyběl ani v jediné z 900 odehraných minut. Celkové pořadí minutáže: 900 – Ondřej Václavíček, 849 – Ondřej Strojek, 844 – Petr Bloksch, 836 – František Hanus, 819 – Jan Ferenc, 810 – Jan Stošek, 809 – Mario Latocha.

Pálilo to „Faňulovi“
Možná už ani sám nečekal, že v 38 letech bude František Hanus nejlepším střelcem týmu v letošním ročníku divize. „Faňulovi“ na to stačily tři trefy. Ostatní zůstali trochu za očekáváním, ale šancí, těch jsme spálili až až. Tak třeba to prolomíme na jaře! Celkové pořadí střelců: 3 – František Hanus, 2 – Milan Halaška, Petr Bloksch, Martin Šebek, Mario Latocha, 1 – Ondřej Strojek, Dominik Palej, Daniel Uher, Ondřej Václavíček.

Karbaník „Fery“
Umí za to vzít pěkně od podlahy a taky mívá pěkně prořízlou pusu. Ano, Jan Ferenc alias „Fery“ se díky tomu stal nejtrestanějším hráčem týmu, ale i celé soutěže! Šest žlutých karet nikdo jiný neviděl. A aby to Bohumíňáci potuplovali, další defenzivní hráč Jan Kodeš je s pěti žlutými celkově v soutěži druhý… Celkové pořadí žlutých napomínání: 6 – Jan Ferenc, 5 – Jakub Kodeš, 3 – Ondřej Václavíček, Jaroslav Kubinski, Jakub Kodeš.

Gólmánci drželi
Své statistiky si vedou i brankáři. Jakub Kodeš chytal v 7 zápasech s průměrem 1,14 obdrženého gólu na zápas, třikrát se mu povedlo udržet v 630 odehraných minutách čisté konto. Jakub Švrčina při svých třech startech během 270 minut zůstal také na krásném průměru 1,33 inkasovaného gólu na utkání. Tady Bospor rozhodně během podzimu boty netlačila…

Comments are closed.