Do sezóny mužů i mládeže opět vstoupí covid

Nařízení vlády a ministra zdravotnictví Prymuly znovu komplikují sportovní život v Česku. Muži ještě odehrají bez účasti diváků sobotní utkání na hřišti Slezského FC Opava B (mění se ovšem i místo), pak přijdou na řadu odklady. O víkendu ještě mohou hrát i mládežnické kategorie, ale rovněž bez diváků. Měnit se pak bude i organizace tréninků.

V období od 12. do 26. října se nebudou moci konat žádné sportovní zápasy. Tak rozhodla vláda kvůli znovu sílící covidové nákaze. Muži Bosporu se tak na čas rozloučí s divizí F v sobotním utkání na půdě Opavy B. Hrát se bude v 10:15 h, samozřejmě bez účasti diváků, ale místo konání se rovněž mění kvůli novým nařízením o šatnách. Zápas se proto odehraje na hřišti u opavského koupaliště.

Domácí tým možná bude z duelu připravovat internetový přímý přenos. V případě zájmu sledujte stránku www.tvcom.cz a sekci Divize F. Tam by se mohl link na přenos utkání v případě, že domácí celek bude skutečně střetnutí vysílat živě, ráno před zápasem objevit. Nový termín se potom bude hledat pro domácí duel s Havířovem i utkání na hřišti Frenštátu.

Stejná pauza čeká i družstva mládeže, ovšem měnit se bude i příprava. „Tréninky se budou konat jen venku, bez rodičů, s hlídaným počtem do dvaceti osob. Chci se dohodnout s trenéry, aby se dorost i připravovali jen dvakrát v týdnu s omezením počtu osob na ploše a při střídání kategorií. Trenéři budou rozesílat zprávy. Uvidíme, jak se budou moci připravovat ti nejmenší, bude záležet také na počasí,“ uvedl šéftrenér mládeže FK Bospor Petr Bijok s tím, že trenéři budou s rodiči dětí v kontaktu.

Pro další informace sledujte náš web i facebookovou stránku.

Comments are closed.