Přibývají ztráty a bohužel také zranění

Muži Bosporu po sobotní porážce ve Frýdlantu nad Ostravicí přišli o vedení v tabulce divize F. Při absenci kapitána Romana Košťála a zkušeného Dominika Paleje museli být na lavičku povoláni i dva dorostenci. Druhou porážku bohumínskému celku v sezóně zařídil domácí Velička, který na gól z prvního poločasu navázal proměněnou penaltou po pauze, a tak Beskydský FK vyhrál 2:0.

Tentokrát jsme se rozhodli přebrat text od kolegů z Deníku, kteří o zápasu poměrně zdařile referovali. „Od porážky v Novém Jičíně to z naší strany prostě není ono. Posledně jsme sice vyhráli nad Vítkovicemi, ale slušně jsme zvládli jen druhý poločas. Navíc nám přibývají zranění,“ sčítal negativa asistent trenéra bohumínského mužstva Patrik Poštulka.

Vítr, který se proháněl po frýdlantském hřišti, označil za šílený. „V první půli ho měli v zádech domácí a využili toho. Dostali jsme gól z přímého kopu, kterému vítr pomohl,“ přibližoval Patrik Poštulka. Bohumín, bez zraněných opor, toho proti větru moc nevymyslel, vyjma tyče, kterou nastřelil Milan Halaška. „Ono to z obou stran nebylo o tolika šancích. Frýdlant sice střílel, ale nepřesně,“ dodal.

Hra Bosporu se ve druhé části zvedla. „Jenže vítr ještě zesílil a už bylo spíš na škodu,“ všiml si Patrik Poštulka. Domácí pak z penalty navýšili vedení, což bohumínské hráče rozlítilo, protože „jedenáctce“ předcházel vymyšlený trestný kop. „Kluci se už pak na hru tolik nesoustředili, navíc se nám ještě ke všemu zranil Halaška. Zase ho píchlo ve svalu, se kterým laboroval nedávno,“ popsal odstoupení zkušeného borce ze hry asistent kouče.

Bohumínská aktivita pak ustala, střeleckých pokusů už nebylo tolik, vlastně skoro žádné. „Ta penalta nás položila. Vpředu jsme to neměli ani kým pořádně oživit, v zimě se budeme muset poohlédnout po nějakém útočníkovi,“ zamyslel se Patrik Poštulka. A to Bospor čeká o víkendu další těžký zápas na hřišti soupeře, představí se ve Velkých Hošticích, kde hraje své domácí zápasy Opava B.

BFK Frýdlant nad Ostravicí – FK Bospor Bohumín 2:0 (1:0), branky: 26. a 60. z pen. Velička. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Václavíček, Jan Kodeš, Stošek – Halaška (65. Malysz), Bloksch, Hanus (77. Uher), Strojek, Latocha (67. Kubinski) – Šebek (88. Orihel).

Comments are closed.