Martin Špička: Chci hráče střední generace

Dokonale zapadl. Trenér Martin Špička po loňském příchodu na lavičku Bosporu dokazuje, že byl ideální volbou. Mladý, přemýšlivý kouč okamžitě našel díky své povaze společnou řeč s hráči a vzájemná symbióza vytáhla mužstvo na výborné 6. místo tabulky Moravskoslezské divize E. Bohumíňáci tak výrazně vylepšili své loňské bodové maximum.

Se sezónou jste se rozloučili vítězstvím 4:2 nad sestupujícím Ústím. Jak jste zápas hodnotil?

V utkání jsme narazili na houževnatého soupeře, který nepřijel odevzdaně, jak by se mohlo očekávat vzhledem k postavení v tabulce, a proto jsem rád, že jsme se mohli rozloučit s našimi skvělými diváky výhrou.

Nakonec končíte šestí. Spokojen?

Sezóna pro nás nebyla vůbec jednoduchá, protože jsme se potýkali s četnými zraněními klíčových hráčů. Ano, konečné šesté místo hodnotím jako úspěch. Z mužstev našeho okresu jsme se navíc umístili v tabulce nejvýš a při troše štěstí jsme mohli být i čtvrtí, nakonec nám chyběl jediný bod.

Loni získal Bospor 40 bodů, letos jste byli o tři vítězství lepší.

Cíl, který jsme měli před sezónou, jsme splnili, tak i z tohoto pohledu šesté místo odpovídá kvalitě týmu.

Se 70 góly jste byli druhým nejproduktivnějším týmem divize E. Naopak 58 inkasovaných branek je dost, souhlasíte?

Co se týče útočné fáze, tak jsme zaznamenali mimořádnou sezónu. Samozřejmě obranná činnost celého mužstva  pokulhávala a tady bude prostor ke zlepšení. Celkově si myslím, že náš fotbal bavil i díky tomu, že padalo hodně branek, a pro diváka je vždy lepší výsledek 3:2 než 1:0. S trenéry je to pak už horší…

Jakub Padých skončil podle oficiálních statistik na 18 vstřelených gólech, Milan Halaška dal 15 branek. Překvapilo vás to?

Chtěl bych hlavně zmínit, že střelecké výkony Haliho a Padyho jsou vizitkou práce celého mužstva. Oba kluci jsou inteligentní, proto to pro mě není žádné překvapení, že jim to takhle sedlo. My si teď můžeme jenom přát, aby v nastoleném trendu pokračovali a potvrzovali to každou sezónu.

Co vás letos zaskočilo a naopak, kde cítíte určité zklamání?

Mile mě překvapily návštěvy na domácích utkáních a za to patří velké poděkování našim skvělým fanouškům, kteří nás podporovali i v hojném počtu při výjezdech ven. Naopak mě hodně mrzela nepovedená domácí utkání se Slavičínem i Kozlovicemi a poslední venkovní odevzdaný zápas v Šumperku.

Jaké si budete klást plány do budoucna?

Pro příští sezónu máme prvořadý cíl udržet tým pohromadě a k tomu mužstvo oživit hráčem střední generace. Chceme dát i prostor mladým hráčům, ať se poperou o bohumínský dres.

Už víte, jak se může měnit hráčský kádr?

S  hráči jsme měli výstupy a myslím si, že do konce června budeme mít jasno, jaké změny dozná současný tým. Po sezóně dál nebudou pokračovat Franta Moláček a Martin Hanus. Oběma bych chtěl touto cestou poděkovat a popřát jim v dalším angažmá hodně štěstí.

Kdy se znovu sejdete a na čem budete pracovat?

Letní přípravu začneme 8. července v 17 hodin ve Vrbici a určitě se zaměříme na kondiční složku. Musíme zlepšit práci bez míče jako tým a nepodceníme ani teambuilding, kde věřím, že položíme základ úspěšné podzimní části příští sezóny.

Comments are closed.