Marek Poštulka skončil, tým vede Martin Špička

Trenéři Marek Poštulka s Martinem Kempným skončili po porážce ve Vsetíně na lavičce Bosporu. Po vzájemné dohodě s vedením klubu ukončili tříleté úspěšné působení, při kterém loni přivedli tým z krajského přeboru po dlouhém čekání do divize. O záchranu bohumínského nováčka ve čtvrté nejvyšší soutěži se bude pokoušet osmatřicetiletý Martin Špička.

Bývalý reprezentační útočník Marek Poštulka svou rezignaci nabízel po nezdaru ve Frýdlantu, klub však ještě jeho návrh nepřijal. Prohra ve Vsetíně už pak přinesla změny. „Už to ve mně zrálo delší dobu, navíc jsem před nějakým časem oznámil předsedovi Lukáši Fluxovi, že nejpozději po konci sezóny skončím. Takhle jsem si to nepředstavoval, ale bohužel, je to jediné řešení. Tým teď potřebuje nový impuls, na záchranu má,“ uvedl Marek Poštulka.

Od pondělka se ujal funkce někdejší karvinský fotbalista Martin Špička, který už vedl tamní mládež, ale vyzkoušel si i angažmá v divizních Petrovicích nebo třetiligových Petřkovicích. „Je to perspektivní trenér, nejen profesně, ale i charakterově velmi zdatný a zkušený. K tomu má velký přehled o fotbalovém dění v regionu. To byl pro nás nejdůležitější faktor. Navíc se známe ještě z působení v Karviné a vždy mi přišlo, že je rovný a férový chlap, který je poctivý a chce vyhrávat,“ vysvětlil volbu předseda FK Bospor Lukáš Fluxa a ještě jednou poděkoval končící dvojici za odvedenou práci.

Novým vedoucím mužstva a pomocnou rukou kouče se stal bývalý obránce Patrik Poštulka, synovec končícího kouč Marka Poštulky. Jeho návrat k fotbalu po těžkém zranění se nejevil jako příliš reálný, a tak bude působit teď u týmu v nové roli.

Foto: www.mfkkarvina.cz

Comments are closed.