Tři góly venku nestačily ani na jediný bod!

Nic se nemění. Zápasy jarní části Moravskoslezské divize E plynou a muži Bosporu pořád čekají na první vítězství. Na trávníku Frýdlantu nad Ostravicí dokázali prolomit střeleckou smůlu dokonce třikrát, jenže nestačilo to ani na bod! Bohumíňáci zatím mají štěstí, že celky z konce tabulky se nijak dramaticky nepřibližují, stále je nováček na 11. příčce s 24 body.

Bez potrestaného brankáře Jakuba Švrčiny, jenž na délku vynucené absence po středečním vyloučení zatím čeká, a zraněného Jana Nowinského vstoupili hosté do zápasu katastrofálně. Po pěti minutách zahrávali domácí borci rohový kop, Wludyka našel centrem hlavu Škoríka, který si užíval absolutního nezájmu bohumínské obrany a hlavou otevřel skóre – 1:0.

Naštěstí po sto sekundách se hosté dostali k bleskovému výpadu, Petr Šiška prostrčil míč na Milana Halašku, který s notnou dávkou štěstí přehodil brankáře Prepsla – 1:1! A mohlo to být ještě lepší, protože o chvíli později se ostrostřelec David Jatagandzidis obtočil kolem svého strážce, zacílil celkem přesně, bohužel levačkou o pár decimetrů minul zařízení.

Jenže ve 25. minutě přišla další standardka Frýdlantu a další pohroma. Nebezpečný centr Wludyky tentokrát dokázali hostující bránící hráči odvrátit za hranici šestnáctky, kde si však křikl na spoluhráče Šafner a jeho dělovka málem protrhla síť u pravé tyče branky Bosporu – 2:1. Otřesený nováček se dostal pod tlak, ale přežil i Wludykovu pumelici, která letěla nad.

Šest minut před pauzou Bohumíňáci zčistajasna udeřili. František Hanus poslal míč do uličky Halaškovi, který s nevídanou jemností přeloboval padajícího Prepsla – 2:2! Jenže pro Bospor byly osudné domácí rohy. Po tom dalším ještě Hrdlička netrefil, ale další Wludykův centr pak proletěl celým vápnem a u zadní tyče ho proměnil ve vedoucí gól znovu Šafner – 3:2.

Do druhé půle hosté vstoupili aktivněji, jenže šance chyběly, naopak práci měl gólman Lukáš Baráni. Poradil si s hlavičkou Hrdličky a v 57. minutě i s velkým závarem po trestném kopu domácích. Jenže o chvíli později po dalším rychlém protiútoku se balón několikrát smolně odrazil v šestnáctce Bosporu a pro Wludyku už nebyl problém přidat čtvrtý gól – 4:2.

V 70. minutě se málem skóre měnilo znovu, tentokrát byl v akci Bohumín. K míči po přesném centru Halašky se prodral střídající Jakub Padých, jenže z malého vápna hlavou střílel jenom do tyče! Baráni si pak poradil s přízemní ranou Svatonského a měl i pořádný kus štěstí, když tečovanou dělovku Wludkyky z 25 metrů vyškrábl konečky prstů aspoň na břevno.

Skóre se tak už do konce zápasu změnilo jen jednou. V 77. minutě přečíslení perfektně vyřešil František Hanus, jenž šoupnul balón za obránce Padýchovi a nejvýraznější zimní posila trefila přesně k tyči – 4:3! Hosté chtěli ještě zabojovat o bod, ovšem domácí už závěr zápasu zvládli takticky, v podstatě poslední minuty odleželi za blahosklonného přihlížení arbitrů.

„Co k tomu říct. Krásně jsme řešili obranné standardní situace, z nich museli mít fakt domácí radost. Zatímco my jsme rohy a trestňáky bránili spíš jako žáčci, tak při svých možnostech jsme absolutně nebyli nebezpeční. Při tom všem jsme dali tři góly na hřišti soupeře, a to, že jsme nebodovali, je trestuhodné. Jakoby si někteří ještě pořád vůbec neuvědomovali, že situace je velmi vážná,“ poznamenal trenér Bosporu Marek Poštulka.

Beskydský FK Frýdlant nad Ostravicí – FK Bospor Bohumín 4:3 (3:2), branky: 25. a 44. Šafner, 5. Škorík, 61. Wludyka – 7. a 39. Halaška, 77. Padých. Sestava Bosporu: Baráni – Šiška, Leibl, Košťál, Baculák (66. M. Hanus) – Halaška, F. Hanus, Palej (46. Padých), Vaclík, Jakubov (62. L. Poštulka) – Jatagandzidis.

Comments are closed.