Zatím žádná změna. Venku zase s nulou

Už s novým koučem Martinem Špičkou, který vystřídal u týmu mužů Marka Poštulku, vyrazil Bospor k dohrávce 16. kola na trávník lídra éčkové divize do Ústí u Hranic. Dokázal vstřelit úvodní gól a ještě v poločase držel vyrovnané skóre, jenže nakonec znovu odjel s prázdnou. Vzhledem k tomu, že bodovaly týmy ze dna tabulky, začíná být situace víc než vážná.

Hosté vstoupili do duelu s ohromnou chutí i elánem a od úvodního výkopu se tlačili do útoku. Hned ve 4. minutě pálil ze střední vzdálenosti těsně vedle František Hanus. Záhy odvrátila domácí obrana roh jen k Jakubu Padýchovi, který posunul míč na Richarda Vaclíka, ale po jeho ráně mimo se ještě skóre neměnilo. To v 10. minutě už bylo všechno jinak. Vaclík získal míč na polovině soupeře a ranou z 20 m překonal domácího brankáře – 0:1!

Náskok pak mohl navýšit hned dvakrát Padých, jenže v šancích jej vychytal gólman Urbášek. Postupem času se začal prosazovat i domácí celek, první šanci Ústí ještě uhasil na poslední chvíli Baculák. Bohumínští se bohužel nepoučili a ve 34. minutě se jejich vedení rozplynulo, když Orava nejprve trefil břevno a následně míč dorazil do prázdné brány – 1:1.

Hosté se tlačili do dál do ofenzivy a v první půlhodině měli více ze hry, nicméně skóre se znovu změnilo na opačné straně. K odraženému míči se v pokutovém území dostal Zagol a prostřelil bezmocného Jakuba Švrčinu – 2:1. V pauze bylo ale opět srovnáno. Pronikajícího Davida Jatagandzidise srazil k zemi vybíhající Urbášek a pískala se penalta. František Hanus střelou doprostřed brány nezaváhal – 2:2!

Po změně stran získali domácí územní převahu a zahodili několik slibných šancí. V 58. minutě zahrávalo Ústí rohový kop a po zaváhání hostující obrany se přesně trefil Vavřík – 3:2. V dalším průběhu derby nováčků drželi míč častěji na svých kopačkách domácí borci a nepouštěli Bohumíňáky do vážnějších šancí. Skóre se tak už nezměnilo.

„S prvním poločasem jsem byl spokojen i přes dvě obdržené branky. Škoda, že jsme nezvýšili úvodní vedení, zápas by se vyvíjel zřejmě jinak. Ve druhé půli jsme měli hodně zbytečných ztrát a domácí chodili do nebezpečných protiútoků. U třetího gólu se nám nepodařilo ubránit standardní situaci. Určitě se dal odvézt bod,“ řekl nový trenér Bosporu Martin Špička.

V sestavě udělal několik změn, do akce se například dostal i navrátilec Jakub Sittek. „Chtěli jsme tam dát osobnost, bojovníka, který ostatní strhne. A určitě nezklamal. Teď nás čekají Petrovice, bude to těžký zápas, ale věřím, že jej zvládneme. V Ústí jsem viděl spoustu pozitiv v našem výkonu, tak se máme od čeho odrazit,“ dodal.

TJ Sokol Ústí – FK Bospor Bohumín 3:2 (2:2), branky: 34. Orava, 41. Zagol, 59. Vavřík – 10. Vaclík, 45. z pen. F. Hanus. Sestava Bosporu: Švrčina – Baculák (58. L. Poštulka), Šiška, Košťál, Nowinski (46. Sittek) – Halaška, Vaclík (68. M. Hanus), Leibl, F. Hanus, Padych – Jatagandzidis.

Comments are closed.