Se Šenovem za prodloužením vítězné série

Fotbalisty Bosporu čeká v neděli od 16 hodin ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička souboj s nevyzpytatelným Šenovem, přesto cíl domácích borců je jasný. Aby se udrželi minimálně se čtyřbodovým náskokem v čele tabulky krajského přeboru, potřebují prodloužit svou úspěšnou sérii, která čítá tři mistrovské a jednu pohárovou výhru v řadě.

„V Orlové jsme hráli moc dobře, v týdnu jsme zvládli i první finále okresního poháru na hřišti Interu Petrovice, a tak chceme na vítězné vlně zůstat,“ uvedl trenér Bosporu Marek Poštulka. Jeho svěřenci po zakolísání v jarní premiéře v Čeladné pak ztratili body i remízou s Vendryní, ale následná vítězství v Bruntále (2:1), s Hájem ve Slezsku (1:0), v Orlové (5:0) i v poháru v Petrovicích (3:0) by se měla pozitivně projevit na sebevědomí.

Šenovu bude zřejmě chybět minule vyloučený nejlepší jarní střelec Beránek, ale to nic neubírá na nebezpečnosti soupeře. „Patří mezi týmy, které jsou schopny potrápit favority, ale třeba i rozdat body celkům z konce tabulky. Musíme být soustředění, pokud chceme vyhrát,“ doplnil předseda FK Bospor Lukáš Fluxa, který věří, že případné nepříznivé počasí ani prodloužený víkend neodlákají fandy od návštěvy utkání: „Fanoušci nám moc pomáhají, snad dorazí.“

Po minulém premiérovém pokusu s úvodní fanouškovskou choreografií na tribuně, který se úplně nevydařil, tentokrát připravil klub speciální nástup hráčů před utkáním. Ve středovém kruhu budou vlát velké vlajky v barvách domácího Bosporu. „Chceme, aby i hráči vnímali, že samotný zápas je něco výjimečného. A aby taky soupeř viděl, že doma jsme tu my,“ usmál se Lukáš Fluxa.

Duel řídí zkušený ostravský sudí Jiří Picmaus.

Comments are closed.