Pohárová povinnost splněna, cíl je blízko

Muži Bosporu nepřipustili v prvním finálovém utkání Poháru Okresního fotbalového svazu Karviná překvapení a tým TJ Internacionál Petrovice, který hraje o dvě soutěže níže, zdolali na jeho půdě hladce 3:0. Odveta se bude hrát 26. dubna od 16:30 hodin v Bohumíně a vítěz kromě zisku trofeje postoupí do krajského poháru.

Bospor měl kvůli středečnímu výkopu k dispozici jen jednoho hráče na lavičce, v bráně pak poprvé od úvodního hvizdu dostal šanci slovenský novic Igor Rajko. Na hrbolatém hřišti se však výraznější rozdíl výkonnosti mezi lídrem krajského přeboru a pátým celkem 1.B třídy skupiny C skoro smazával, a tak se bojovalo hlavně ve středu.

Bospor měl přece jenom míč častěji na kopačkách a byl nebezpečnější. Favorita uklidnil v 18. minutě František Hanus, který využil zmatků v domácí obraně po dlouhém autu a skákavou střelou poslal míč poprvé do sítě. Těsně před přestávkou pak po straně pláchnul Jan Nowinski a pro Jakuba Sittka už nebyl problém poslat balón podruhé do prázdné brány.

Kromě špatného terénu se na výkonu a především přesnosti obou celků podepisoval i silný vítr. Ve druhé půli ale málem pomohl ke gólu Janu Ferencovi, jehož centr se snesl na břevno domácí branky, dobíhající hráči Bosporu už míč do sítě neuklidili. V 73. minutě se prosadil na milimetry přesnou technickou ranou z 13 metrů do šibenice podruhé v zápase Hanus a duel zakončila rána Dušana Sochy do břevna. Vyhrálo se, nic víc, nic míň.

Pokud Bospor soutěž vyhraje, pak se probojuje do krajského poháru, kam postupuje šest okresních vítězů. Dva týmy budou nasazeny přímo do semifinálových klání, další čtyři si o ně zahrají. Celkový vítěz pak získá právo startu v předkole MOL Cupu v příštím ročníku, kde pak v 1. kole může narazit třeba i na Baník Ostrava.

TJ Internacionál Petrovice – FK Bospor Bohumín 0:3 (0:2), v prvním finále Poháru OFS Karviná. Branky: 18. a 73. Hanus, 42. Sittek. Sestava Bosporu: Rajko – Šiška, L. Poštulka, Socha, Baculák – Sittek, Palej (46. Vaclík), Kubinski, Nowinski – Hanus – Ferenc. Odveta se hraje 26. dubna od 16:30 h ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička v Bohumíně.

Comments are closed.