Další střelecké manévry odnesl Šenov

Dvěma góly otupili muži Bosporu odpor šenovského soupeře už v prvním poločase a pak už se v zápase 21. kola krajského přeboru mohli fotbalem jen bavit. Nakonec z toho bylo pohodové vítězství 4:1, které znamená další navýšení náskoku v tabulce. Vedoucí tým soutěže odskočil pronásledovatelům z Heřmanic už na šestibodový odstup, třetí Čeladná pak zaostává o deset bodů.

Do první možnosti se řítil Jaroslav Baculák, jeho centr ale domácí obrana srazila na tyč, odkud míč doputoval do zámezí. V 11. minutě se však už skóre měnilo, když David Jatagandzidis nádhernou uličkou poslal do sóla Františka Hanuse, který zachoval chladnou hlavu v koncovce – 1:0. Ve 35. minutě pak zahrával Jan Nowinski trestný kop a zmatky ve vápně hostů utnula dělovka Jaroslava Kubinského – 2:0.

Ve druhé půli hráli domácí s větrem a v aprílovém počasí bavili fanoušky. Ve 48. minutě v šanci mířil nad Nowinski, o chvíli později pálil v zajímavé pozici Richard Vaclík jen do brankáře Szarowského a dorážka Jatagandzidise minula cíl. V 56. minutě rozehráli Kubinski s Nowinským parádní akci, na jejímž konci bylo snadné zakončení Jatagandzidise do prázdné brány – 3:0.

Neuběhly ani tři minuty a skóre se měnilo znovu. Akci Jatagandzidise, Hanuse a Nowinského dotáhl k dalšímu gólu Petr Šiška a zdálo se, že Bospor bude znovu atakovat pětigólovou metu z minulého kola v Orlové. Bohužel další možnosti už domácí celek nezužitkoval a poslední čtvrthodinu už odehráli domácí po prostřídání s menším zaujetím a soustředěním.

Hosté toho využili, když se po pasu za obranu podesáté v sezóně a poprvé na jaře trefil jejich střelec Bednář. A Šenov najednou začal zlobit. Habernalova střela jen o vlásek minula cíl, s táhlou ranou Vedlicha si pak poradil brankář Jakub Švrčina. Dalších gólů se diváci nedočkali, ale domů museli odcházet spokojeni se zaslouženou výhrou Bosporu.

„Myslím si, že můžeme být spokojeni. Hlavně v prvním poločase a ostatně i dvacet minut po přestávce jsme hráli odpovědně, koncentrovaně. Pomohl nám rychlý gól a po druhé trefě bylo asi v podstatě rozhodnuto. V závěru výkon masívním prostřídáním trochu upadl, ale i kluci, kteří nedostávají šanci v základu, potřebují zápasovou zátěž,“ řekl trenér Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Šenov 4:1 (2:0), branky: 11. Hanus, 35. Kubinski, 56. Jatagandzidis, 59. Šiška. Sestava Bosporu: Švrčina – Šiška, Socha, Košťál, Baculák – Sittek (80. L. Poštulka), Vaclík (62. Palej), Kubinski, Nowinski (75. Kalous) – Hanus (70. Ferenc) – Jatagandzidis (61. Opic).

Comments are closed.