Bospor v okleštěné sestavě prvně padl

Vítězná série v zimní přípravě mužů FK Bospor je u konce. V závěrečném zápase na umělé trávě ve Vratimově získala skalp lídra krajského přeboru Čeladná, která také předstihla svěřence trenérů Marka Poštulky a Martina Kempného v konečném pořadí turnaje. Bospor nastoupil v okleštěné sestavě, šetřili se hráči, které sužovaly nějaké bolístky.

Utkání mělo o náboj postaráno. Jednak se v posledním kole turnaje řízením osudu utkala jediná dvě neporažená mužstva, navíc oba soupeři si to mají už za týden na čeladenském trávníku rozdat o mistrovské body v dohrávce 16. kola krajského přeboru. K tomu všemu Bospor i Čeladná pošilhávají po postupu do divize…

V bohumínské sestavě scházeli kvůli drobným zdravotním potížím Richard Vaclík, Jaroslav Kubinski, Jan Nowinski, Jaroslav Baculák a Martin Opic, což se na výkonu mužstva přece jen projevilo. V první šanci se sice ocitl po čtvrthodině František Hanus, ale koncovku nezvládl a trefil jenom vybíhajícího brankáře Beskydu Hlaváče.

Pak už otěže zápasu přebral soupeř, který výtečně kombinoval, naopak tým Bosporu si často musel vypomáhat fauly. Čeladná rozhodla v 56. minutě, kdy se ujala střela z hranice vápna, ale i dál byl víc živo kolem bohumínského pokutového území. Jednou pomohla brankáři Marku Gladišovi i tyč. Po hodině hry se drobně zranil Petr Šiška, a tak posledních pětadvacet minut odehrál na postu levého obránce v půli střídající gólman Jakub Švrčina.

Útočné výpady modrožlutých byly sporadické. Třikrát se do zakončení probil David Jatagandzidis, ale jeho hlavičku po rohu lapil gólman soupeře, o pár minut později po rychlém brejku útočník Bosporu hlavou poslal v pádu míč z pětníku nad a zhruba do stejných míst mířil z otočky i v samém závěru. Kýžené remízy, která by stačila k vítězství ve vratimovském turnaji, se tak Bohumínští nedočkali.

„Ale zápas splnil účel. Šanci dostali i další hráči, nemělo cenu zbytečně riskovat zhoršení stavu našich některých opor. To podstatné přijde za týden při startu krajského přeboru. Čeladná nám ukázala své přednosti, její hráči jsou hodně silní na míči, ale na přírodním trávníku s normálními rozměry to zase bude jiné utkání,“ konstatoval trenér Bosporu Marek Poštulka.

Celkově byl s přípravou, ve které jeho svěřenci odehráli devět zápasů a po osmi vítězstvích padli až v generálce s Čeladnou, spokojen. „Turnaj ve Vratimově byl kvalitní prověrkou, i když hřiště má trochu menší rozměry. Porazili jsme týmy z divize a svou kvalitu ukázali i v zápasech se soupeři z nižších soutěží. Doufám, že na start v Čeladné budeme mít kompletní tým k dispozici,“ dodal.

SK Beskyd Čeladná – FK Bospor Bohumín 1:0 (0:0). Sestava Bosporu: Švrčina (46. Gladiš) – L. Poštulka, Socha, Košťál, Šiška (65. Švrčina) – Sittek, Palej, Hanus, Kalous – Ferenc (46. Šipula), Jatagandzidis.

Kompletní přehled přípravných zápasů

Středa 25. 1., 18:00 h: SK Šenov – FK Bospor                                                3:8
Sobota 28. 1., 12:10 h: FK Vratimov – FK Bospor                                           3:4
Sobota 4. 2., 12:10 h: MFK Vítkovice U19 – FK Bospor                                  1:4
Sobota 11. 2., 16:00 h: SC Pustá Polom – FK Bospor                                     3:5
Středa 15. 2., 17:00 h: MFK Kravaře – FK Bospor                                           1:4
Sobota 18. 2., 12:10 h: MFK Havířov – FK Bospor                                           2:3
Středa 22. 2., 19:00 h: FK Bolatice – FK Bospor                                              0:6
Sobota 25. 2., 8:30 h: Sokol Dobrá – FK Bospor                                              0:4
Sobota 4. 3., 14:00 h: Beskyd Čeladná – FK Bospor                                        1:0

Comments are closed.