Velká rozlučka nakonec výhrou neskončila

Poslední domácí zápas sezóny, který byl zároveň loučením odcházejícího trenéra Martina Špičky s fanoušky, měl remízovou příchuť. V souboji sousedů v tabulce byl dlouho fotbalovější Šumperk, jenže po standardní situaci a trefě Ondřeje Kubíka šli do vedení Bohumíňáci. Na výhru přesto nedosáhli, minutu před koncem totiž po rychlém brejku srovnal hostující Skalský.

Bospor začal opatrněji a hosté víc drželi míč na svých kopačkách. Dvacet minut se ale v šestnáctkách nic zajímavého nedělo, než odcentroval šumperský Skalský a balón málem zaplul k zadní tyči domácí svatyně. Vzápětí Jakub Kodeš na poslední chvíli ukradl míč před Strnadem, Ostrovka pálil z úhlu nad bránu. V 37. minutě střílel z trestného kopu Strnad, gólman Bosporu se blýskl parádním zákrokem.

Pak konečně začal trochu víc zlobit i bohumínský celek. František Hanus nenavázal na své čtyři góly v posledních dvou zápasech a hlavou minul vzdálenější tyč, před přestávkou po volném kopu vracel Jan Kodeš míč do ohně a Ondřej Václavíček z osmi kroků hlavou přestřelil. Ještě v nastavení kopal roh Samuel Fulier a domácí kapitán už gól dal, jenže proti byl zdvižený praporek lajnového sudího.

Po přestávce bylo k vidění šancí snad ještě méně. Jakub Kodeš si nejprve pohlídal ránu ze střední vzdálenosti, kterou vyslal Morong, a pak jen sledoval, jak z protiakce po trestném kopu Jana Ference zblízka v pádu hlavičkoval Václavíček vedle brány. Až v 77. minutě přišlo vysvobození, po standardní situaci hlavičkoval do protipohybu hostujícího gólmana Ondřej Kubík a snaha hostů byla marná – 1:0!

S odpovědí chtěl přispěchat hostující Šidlík, jenže i jeho pokusu ze střední vzdálenosti scházela razance, takže brankář Bosporu dál držel nulu. O čisté konto přišel Jakub Kodeš až v 89. minutě, kdy Bospor ztratil míč u vápna soupeře, následoval bleskový brejk a Skalský se z hranice šestnáctky trefil přesně k tyči. Pak už byl jen za urážku sudího vyloučen šumperský Šidlík.

„Šumperk potvrdil kvalitu, o které jsme věděli. Byl lepší na míči a při šancích nás podržel Jakub Kodeš. My se opět složitě dostávali do příležitostí. Po šťastné hlavičce Kubíka jsme získali vedení, ale ochutnali jsme to z druhé strany, než minule v Břidličné, kde jsme v závěru srovnali my. Je to škoda, všichni jsme chtěli, aby se Martin loučil doma výhrou,“ řekl asistent Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK Šumperk 1:1 (0:0), branky: 77. Kubík – 89. Skalský, ČK: 90. Šidlík (Š.). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Kubík – Ferenc (68. Karčmář), Sporysz, Mooc (89. Kubinski), Fulier (46. Noga), Bloksch – Hanus, Gaži (83. Malysz).

Comments are closed.