Po odkladu Bospor dovezl z výjezdu bod

Pokus o návrat na bronzovou pozici Moravskoslezské divize F hráčům Bosporu nevyšel, z Břidličné v úterní dohrávce 28. kola přivezli pouze bod za remízu 1:1. Těsně po přestávce se domácí celek dostal do vedení zásluhou Dydowicze, v poslední minutě ale parádně srovnal František Hanus, který přidal po hattricku v minulém kole další přesnou trefu a už je na deseti sezónních gólech.

Bosporu scházela řada hráčů. Vedle dlouhodobé absence Jonasze Pikośe nebyli k dispozici ani Jan Kodeš, Adam Karčmář nebo Martin Noga, což bylo znát. „Měli jsme herní převahu, více jsme drželi balón, ale řada našich akcí končila ještě před finální fází. Scházela nám přesnost i kvalita, což se ale dalo při tolika zásazích do sestavy možná i trochu čekat,“ řekl trenér Bosporu Martin Špička.

Pokud hosté měli obavy, v jakém stavu bude po víkendových lijácích hřiště, tak všechny starosti byly zbytečné. „Trávník byl fakt v super stavu, smekám klobouk před pořadateli,“ doplnil kouč. Břidličná už mohla hrát uvolněně, protože si s předstihem v minulém kole zajistila záchranu v soutěži, navíc domácí celek šel i do vedení. Ve 49. minutě využil přihrávku do druhé linie Dydowicz, který propálil z 14 metrů všechno, co mu stálo v cestě – 1:0.

Bospor se tlačil dopředu, měl nějaké náznaky gólových možností, ale musel pořád zároveň dávat pozor na nebezpečné výpady soupeře. Nakonec se v poslední minutě povedlo hostům srovnat, když po dlouhém výkopu gólmana Jakuba Kodeše přišla chyba domácích ve středu hřiště a František Hanus utěšenou ranou levačkou z 20 metrů do šibenice srovnal skóre – 1:1!

„Myslím si, že remíza zápasu sluší, je to spravedlivé vyjádření dění na trávníku. Musím kluky pochválit, že to nezabalili ani ve chvíli, kdy šel nebezpečný soupeř do vedení. Našli v sobě morální sílu, posledních deset minut jsme Břidličnou mačkali jako citrón, a výsledkem byl parádní gól,“ dodal relativně spokojený trenér Martin Špička.

TJ Břidličná – FK Bospor Bohumín 1:1 (1:1), branky: 49. Dydowicz – 90. Hanus. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Malysz (74. Blejchař), Václavíček, Kubík – Ferenc, Sporysz, Mooc, Fulier (65. Kubinski), Bloksch – Hanus, Gaži (85. Brak).

Comments are closed.