Na lavičku Bosporu si stoupne Filip Racko

Novým koučem Bosporu bude od 1. července osmatřicetiletý bývalý ligový záložník Filip Racko. Klub se s trenérem, který aktuálně vede havířovský tým U19 a podepsán je také pod posledním postupem Vratimova do divize F, dohodl na časově neomezeném kontraktu. Někdejší hráč Baníku, Slovácka či Nitry u mužstva nahradí kouče Martina Špičku, jenž po sezóně jde do Akademie FC Baník Ostrava.

Bospor měl v hledáčku několik jmen, ale nakonec se rozhodl pro mladého trenéra ze Šenova. „Věřím, že jsme vybírali správně. Filip už má za sebou zajímavé výsledky, máme podobný pohled na fotbal i na fungování uvnitř týmu,“ uvedl předseda FK Bospor Lukáš Fluxa. Roli hrály i dojezdová vzdálenost z bydliště nové kouče a jeho časové možnosti, protože trenérský post v Bohumíně není prací na plný úvazek: „Ale z nového kouče cítíme pozitivní energii, kterou – doufejme – přenese i na tým.“

Filip Racko vedl v sezóně 2021/22 ve třetí lize Vratimov, klub se ovšem po ročním působení přihlásil až do kraje. Trenér se přesto do Vratimova vrátil v průběhu dalšího ročníku a s týmem se propracoval opět do divize. Naposledy vedl dorost v Havířově. „Nabídka mě příjemně překvapila a samozřejmě je to veliká výzva. Na práci v Bohumíně se moc těším,“ říkal nový kouč Bosporu.

Dobře ví, že laťka je nasazena hodně vysoko. „Pokusím se navázat na skvělou práci Martina Špičky, a k tomu přidat ještě také něco svého. Věřím, že se nám bude dařit,“ usmál se Filip Racko. Tým viděl na jaře v několika zápasech, osobně se zná s Františkem Hanusem a Janem Ferencem. „Kluci jsou tu ale moc šikovní, těším se na spolupráci s nimi,“ dodal.

Fotbalové fanoušky nový kouč Bosporu mohl zaujmout už 24. září 2005, kdy při svém ligovém debutu v dresu ostravského Baníku vstřelil gól na Letné – hosté tehdy vyhráli na Spartě 2:0. Za Slezany si pak však už připsal jen dva ligové starty, dalších 26 včetně tří gólů zaznamenal poté v 1. FC Slovácko a dvě trefy ve 23 zápasech nasbíral i ve slovenské lize v dresu Nitry.

Comments are closed.