Bospor bavil, ale doplatil na mizernou koncovku

Jestliže v prvních zápasech jara trenéři, hráči a fanoušci Bosporu trochu žehrali na herní projev, byť mužstvo příkladně sbíralo body, tak v Bílovci to bylo přesně naopak. Bohumíňáci svým fotbalem bavili promrzlé diváky, měli kupu šancí, jenže nakonec se domů vraceli s prázdnou. V tabulce sice zůstali na třetím místě, ovšem odstup na vedoucí Hlubinu se navýšil na šest bodů.

Přestože hosté postrádali pracovně vytíženého Adama Karčmáře a zároveň oba své útočné marody Jonasze Piekośe, který je po operaci zlomené holeně, a Martina Gažiho, jenž ještě čeká na výsledek vyšetření kolene magnetickou rezonancí, začali hodně sebevědomě. Padušáka v 9. minutě prověřil z dálky Jan Kodeše, po následném rohu Ondřej Kubík hlavičkoval do náruče bíloveckého gólmana.

Po čtvrthodině už se Bohumíňáci dočkali. František Hanus vyslal za obranu Jana Ference, jehož ránu brankář Padušák srazil jen ke kopačkám Samuela Fuliera, který si už věděl rady – 0:1! Strážce domácí svatyně pak s námahou likvidoval na přední tyči střílený centr Kubíka, na roh vyboxoval i další pokus Jana Kodeše. Bílovec ožil až v poslední pětiminutovce. Hlavička Krömera ještě mířila mimo tyče, ale ve 43. minutě se z úhlu prodral do vápna Gajdošík a jeho bomba pod víko prostě nešla chytit – 1:1.

Gól do šatny nabudil domácí, naopak se sebevědomím hostů zacloumal. Po obrátce domácí jasně převzali taktovku zápasu a před vápnem Bosporu bylo rušno. Šikovný mladík Zavadil ve 49. minutě křížnou přízemní ranou trefil tyč, o čtvrt hodiny později utekl autor první trefy Gajdošík, přehodil i vybíhajícího Jakuba Kodeše, ale naštěstí poslal míč těsně vedle tyče. Vedle stojící Krömer si mohl hlavou ukroutit, že mu jeho spoluhráč ještě nepřihrál, střílel by do prázdné brány…

Pak to vypadalo, že Bospor zvedá hlavu. Domácí ztrátu ve středu hřiště mohl ztrestat Aleš Mooc, ale Padušák byl proti. O chvíli později se do ještě lepší pozice na vápně dostal Kubík, jeho signalizovanou střelu ale gólman Bílovce vyřešil. O minutu později si oba svůj minisouboj zopakovali, po hlavičkovém přistrčení však Kubík pálil pohotově k zadní tyči, jenže míč snad na drnu poskočil mimo zařízení.

Pět minut před koncem přišel rychlý výpad po pravé straně Bíloveckých, který vyústil v ostrý centr. Tísněný Šmiřák asi míč postrčil na zadní tyč, kde akci zavíral Zavadil, a před zraky otce, výtečného dlouholetého ligového záložníka, rozhodl – 2:1. Bohužel asistující mladíček odnesl situaci zraněním a musel putovat s podezřením na zlomeninu ruky do nemocnice. Přejeme brzké uzdravení!

Bohumíňáci riskovali. Do otevřené obrany pak pláchnul domácí Melecký, s tvrdou ranou ovšem na Jakuba Kodeše nevyzrál. Přesto Bospor ještě dostal šanci výsledek srovnat. Mooc se prodral k ráně po pár krocích ve vápně, jenže s lehkou tečí skončil balón vedle. Po následném rohu se ještě divoce do zakončení hnal Ondřej Václavíček, ale od jeho boku putoval míč také do zámezí.

„Náš výkon špatný nebyl, ale máme to za nulu. V první půli jsme byli jasně lepší, škoda, že jsme další šance nepřetavili ve druhý gól. Po přestávce nás domácí zatlačili, přežili jsme několik jejich možností, ale pak jsme zase zvedli hlavu. Měli jsme tři tutovky, které jsme spálili, a stihl nás za to trest. Jak jsme body na jaře občas sbírali se štěstím, tak teď nám v koncovce scházelo,“ říkal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FC Bílovec – FK Bospor Bohumín 2:1 (1:1), branky: 43. Gajdošík, 85. Zavadil – 15. Fulier. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Kubík, Fulier (75. Malysz), Mooc, Sporysz, Bloksch – Hanus (75. Noga), Ferenc (83. Kubinski).

Comments are closed.