Csaplárova past sklapla, doma jenom za bod

Loučení s podzimní částí divize F bylo pro Bospor remízové, i když to ještě v poločase vypadalo na pátou výhru v řadě a osmý duel bez porážky za sebou. Polanka v prvním půli dvakrát inkasovala, ale po obrátce dokázala srovnat, a protože Bohumíňáci museli pak posledních dvacet minut zvládnout v oslabení, nakonec alespoň prodloužení šňůry utkání bez prohry museli přijmout.

Zápas pro domácí celek nemohl ani začít lépe. Ve 2: minutě prchnul po lajně Martin Sporysz a jeho střílený centr snadno uklidil do sítě Jan Ferenc – 1:0! Bývalý gólman Bosporu Jakub Švrčina si poté poradil s technickou střelou autora první branky, ale ve 22. minutě už se skóre měnilo znovu, když nabídku nabídku Petra Bloksche proměnil přesnou hlavičkou František Hanus – 2:0!

Polanka byla opticky více na míči, jenže nebyla nebezpečná. Střelu Jakuba Blejchaře kryl polanecký gólman, Ferenc pak minul ranou v pádu zařízení. Až tři minuty před půlí musel zpozornět i gólman Bosporu Jakub Kodeš, s pokusem Tížka si ale snadno poradil. Známý trenér Josef Csaplár kdysi řekl, že v poločase je nejhorší vedení 2:0, a jeho slovutná past znovu sklapla…

Hned ve 46. minutě měl možná na hlavě rozhodnutí Hanus, po centru Aleše Mooce ovšem bohužel zamířil jen do tyče. Domácí se pak nechali zatlačit do hlubokého bloku a na těžkém terénu se špatně pohybovali, a jakoby jim i docházely síly. A Polanka to využila. Střídající Kohut ve dvou slibných akcích pálil vždy jen do připraveného Jakuba Kodeše, ale v 67. minutě už se ujala rána Berka – 2:1.

O minutu později si faulem proti unikajícímu protihráči musel pomoci Ondřej Kubík, a protože viděl předtím už žlutou kartu, musel předčasně pod sprchy. Jakub Kodeš si ještě poradil s technickou ranou Kischnera, jenže v 75. minutě si míč po zblokované ráně z trestného kopu našel Dybal a to už gólman Bosporu natahoval marně – 2:2. Hosté toužili po obratu, naštěstí Kirschner i Twardzik šance spálili.

„V prvním poločase jsme ze dvou šancí vytěžili dva góly, ale nástup do druhé půle jsme nezachytili. Kdyby se míč po hlavičce Franty Hanuse místo tyče dostal do brány, bylo by asi po zápase, ale pak nás Polanka přehrávala, zatlačila nás do defenzivy a po vyloučení asi vyrovnala zaslouženě. Báli jsme se i o bod, nakonec to kluci vzadu odbránili,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK SK Polanka 2:2 (2:0), branky: 2. Ferenc, 22. Hanus – 67. Berek, 75. Dybal, ČK: 68. Kubík (B.). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Blejchař – Bloksch, Zdunek, Mooc (75. Marič), Hanus (85. Malysz), Sporysz – Ferenc (64. Toure).

Comments are closed.