Bospor roli favorita zvládnul, ale dřelo to…

Těžkou roli papírového favorita Bospor zvládnul, i když cesta za třemi body proti čtrnáctému týmu tabulky byla daleko trnitější, než si domácí celek asi představoval. Přestože Břidličná zlobila, získali Bohumíňáci dvougólový náskok. Inkasovaná branka v závěru první půle je však znervóznila a druhá půle už byla hlavně o bojovnosti. Po třetí výhře v řadě je tým už šestý.

Břidličná zprvu nepříjemně ostřelovala branku, Jakub Kodeš si ovšem poradil s projektily Moravce, Adamovského i Ježka. Bohumíňáci se utápěli v nepřesnostech, a když poprvé zahrozili, hned se také dostali do vedení. Petr Bloksch vysunul Františka Hanuse, který se nerozpakoval, vypálil levačkou zpoza vápna a Vyklický proti lehce tečované ráně neměl naději – 1:0!

Vzápětí mohl navýšit vedení Oumar Touré, který se protlačil až blizoučko k bráně, ale křížnou ránou o decimetry minul protější šibenici. Bohumíňáky to ale nemuselo mrzet. Ve 35. minutě centroval z rohu pokutového území Hanus a přesnou hlavičkou se prosadil Jakub Blejchař – 2:0! Vzápětí Touré poslal do průniku Aleše Mooce, který ale vhodný čas ke střele prováhal. A přišel trest… V nastavení po rohu hlavičkoval Moravec a po dvou tečích se míč dostal od Mooce za brankovou čáru – 2:1.

Po pauze to na těžkém terénu byl jenom boj, dost se i přiostřilo. V 53. minutě Mooc po hezké akci zakončoval vedle, po hodině hry a přihrávce Jana Kodeše na Vyklického nevyzrál Jan Ferenc. Vzápětí po rohu Ondřej Kubík hlavičkoval mimo. V 68. minutě Jakub Kodeš skokem pod nohy Tögela zachránil situaci, další Tögelova bomba prolétla nad a v nastaveném čase těsně minul i dělovkou Češek.

„Kdybych řekl, že jsme si zaslouženě dokráčeli pro tři body, lhal bych. Prostě se to někdy tak stává, a cení se i takové výhry. Do utkání jsme nevstoupili dobře, obtížně jsme se sžívali s těžkým terénem a v naší hře bylo moc nepřesností. Přesto jsme vedli 2:0 a měli další šance, bohužel jsme před půlí inkasovali a druhý poločas byl z naší strany boj. Doslova jsme výhru ukopali,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – TJ Břidličná 2:1 (2:1), branky: 26. Hanus, 35. Blejchař – 45. vlastní Mooc. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Blejchař – Bloksch, Zdunek, Mooc (86. Kouadio), Ferenc (70. Malysz) – Touré (65. Marič), Hanus.

Comments are closed.