Zápas podzimu rozhodla skvělá druhá půle!

Bylo to utkání podzimu. Pokud by Bospor doma s Frenštátem nebodoval naplno, začalo by to být už vážné. Ale svěřenci trenéra Martina Špičky těžký duel zvládli, byť se vítězství nerodilo snadno. Hosté trefili v první půli tyč a poté Jakub Kodeš chytil Pyclíkovi penaltu, aby následně Bohumíňáci předvedli nejlepší poločas sezóny a čtyřmi trefami si zajistili tři body.

Konečně měl domácí kouč k dispozici kompletní tým a bylo to znát. Do první možnosti se tlačil Pyclík, na opačné straně po pasu Oumara Tourého chyběl krůček ke gólu Martinu Nogovi. O chvíli později znovu těsně nedosáhl na míč Touré, ale pak měl Bospor i obrovské štěstí – ve 23. minutě napřáhnul Strnad a trefil tyč bohumínské branky.

Ve 37. minutě po vysunutí Martina Sporysze se dostal do zakončení Pawel Zdunek, zblízka ovšem nepřehodil vybíhajícího brankáře Málka. O dvě minuty později Ondřej Václavíček ve vápně zastavil nedovoleně Pyclíka, ovšem jeho pokus z penalty pak Jakub Kodeš vystihl! Před půlí se pak dvakrát dral do šance Touré, ale v první akci mu chyběl krok a při druhé možnosti volil kličku místo střely.

Stejný hráč po změně stran tečovaným centrem prověřil pozornost Málka, ale ve 49. minutě sklepl František Hanus balón pro Petra Bloksche, který se trefil přesně mezi nohy gólmana Frenštátu – 1:0! Vzápětí se v tutovce ocitl Hanus s Alešem Moocem, hosté s námahou odolali. V 52. minutě byl však ve vápně faulován Zdunek a z pokutového kopu se nemýlil Touré – 2:0!

V 66. minutě posadil Hanus míč po rohovém kopu přesně na hlavu Zdunka, který snadno přidal třetí branku – 3:0! O dalších jedenáct minut později poté Frenštátští ztratili míč ve středu, Mooc vysunul Jana Ference, který pálil na bližší tyč – 4:0. Hosté ještě zahrozili volejem Zahaluka po rohu, poslední tutovku ale měl na kopačce Ferenc, sám před Málka, ale mířil těsně vedle.

„Cítili jsme důležitost zápasu, kdy jsme se chtěli udržet v kontaktu s týmy nad námi. Nezačali jsme zle, jenže druhá půlka prvního poločasu se nám nepovedla, udělali jsme spousty ztrát. Vše vyústilo v penaltu a bylo zlomové, že jsme to přežili bez úhony. Naopak po pauze už jsme branky dali, taky konečně víc než dvě, ale možností jsme měli ještě spoustu,“ uvedl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Beskyd Frenštát 4:0 (0:0), branky: 49. Bloksch, 53. z pen. Touré, 66. Zdunek, 77. Ferenc. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Karčmář, Zdunek – Sporysz (79. Marič), Touré (69. Kouadio), Noga (31. Mooc), Bloksch (79. Kubík) – Hanus (69. Ferenc).

Comments are closed.