Hanusův geniální lob měl nakonec cenu bodu

Duel Bosporu v Havířově ukázal, proč mají oba týmy zatím na kontě nejvíc nerozhodných výsledků, a tak se drží ve středu tabulky divize F. Bohumíňáci znovu hráli hlavně po šestnáctku, do vedení je však dostal geniální lob Františka Hanuse z půlky hřiště. Domácí nakonec v závěru urvali aspoň bod a asi je to vzhledem k převaze havířovského týmu výsledek spravedlivý.

Do okresního derby vstoupil Bospor stále bez marodů Jana Kodeše, Ondřejů Kubíka a Strojka, a nově také útočníka Jakuba Padýcha, který odešel za vyšším zápasovým vytížením do béčka Hlubiny. Šance se ale zprvu rodily jen na havířovské straně. Jakub Kodeš zneškodnil hlavičku Michalčáka i pak pokus Míry, který navíc v 9. minutě po zpětné přihrávce z deseti kroků trestuhodně pálil nad bránu.

V 11. minutě už zahrozili i hosté. Tečovaný centr z pravé strany se už dostával k volnému Františku Hanusovi, který mohl střílet do prázdné brány, jenže gólman Přibyl konečky prstů balón posunul tak šikovně, že zkušený borec Bosporu nezakončil, a nekopal se ani roh. O chvíli později brankáři Indiánů vypadl míč po ráně Jana Ference z trestného kopu, Oumar Touré ale v zajímavé pozici míč netrefil.

Ve druhém vápně se k hlavičce protlačil Piekoś, naštěstí nemířil přesně. Největší možnost prvního poločasu přišla ve 22. minutě, kdy se nákopu za obranu zmocnil Heller, sám proti Jakubu Kodešovi neuspěl, ale havířovský forvard se hnal ještě za dorážkou a i jeho druhý pokus hlavou stačil poté vracející se bohumínský brankář zneškodnit. Byl to jeden z klíčových momentů zápasu…

Po změně stran už měl Havířov očividně víc ze hry. Křížně pálil nestárnoucí Ciku a asi by to gól nebyl, všechno ještě na brankové čáře jistil odkopem Ondřej Václavíček. V 54. minutě Bohumíňáci vystihli domácí rozehrávku a vypadalo na to další zajímavý brejk, ovšem Hanus si všiml vysoko postaveného gólmana Přibyla, a přesně z půlky hřiště jej parádně přeloboval – 0:1!

Indiáni tlačili, jenže moc šancí neměli, Jakub Kodeš si poradil s dělovkou Hellera. Naopak Bospor měl proti riskujícímu soupeři spoustu nabídek na zajímavá přečíslení, bohužel žádné z nich nedotáhl. Asi nejblíže k pojistce byl v 81. minutě po vysunutí Pawla Zdunka střídající Ludel Kouadio, jenže křížnou ránu vytěsnil Přibyl na roh. O tři minuty později pak dostal přihrávku do středu vápna Heller, a byť se jej všemožně snažili bránící hosté zastavit, s pomocí tyče poslal míč do sítě – 1:1.

„Byl to těžký zápas, soupeř měl kvalitu. Od úvodu se hrálo nahoru dolů, k vidění byla spousta šancí. Havířov byl lepší na míči, dokázal nás pak přitlačit, ale dali jsme branku a zkoušeli jsme vedení ubránit. Škoda že se nepovedlo navýšit náskok ze slibných brejků. Bod bereme, ale už by to zase chtělo tři,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

MFK Havířov – FK Bospor Bohumín 1:1 (0:0), branky: 84. Heller – 54. Hanus. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Ferenc, Blejchař, Václavíček, Sporysz – Karčmář, Zdunek – Bloksch (80. Marič), Noga (74. Mooc), Touré (70. Kouadio) – Hanus (80. Malysz).

Comments are closed.