Po venkovních hodech přišla domácí bída

Po dvou bodových ziscích venku přišel domácí pád. Bílovec trestal chyby bohumínského mužstva a vcelku bez větších problémů si za parkem došel pro tři body. Bospor snížil až v závěru, kdy se poprvé trefil v modrém dresu Ludel Kouadio z Pobřeží slonoviny, ovšem na zdramatizování zápasu už nezbyl čas. Hosté se tentokrát na výhru ani moc nenadřeli.

Dlouho se hrálo mezi šestnáctkami, až se v 16. minutě nepovedla „malá domů“ Maksimu Maričovi a Krömer své sólo zakončil poměrně snadno – 0:1. O jedenáct minut později využil další bohumínskou ztrátu Bílovec k přečíslení a Gajdošík se křížnou ranou trefil přesně za zadní tyč – 0:2. O chvíli později stejný hráč pouze prověřil Jakuba Kodeše, v nastavení pak Aleš Mooc hledal na zadní tyči Františka Hanuse, který bohužel nabídku nedostihl.

Chvíli po pauze mohla přijít korekce. Pawel Zdunek vysunul do sóla Petra Bloksche, který pak ještě hledal lépe postaveného Oumara Tourého, ovšem obránci hostů se vrátili včas a odkopli balón do bezpečí. Chvíli na to Jakub Kodeš zmařil průnik Dostála z úhlu, v 68. minutě po další chybě Jelen už skóroval do odkryté branky – 0:3.

V 79. minutě mohl být ještě hůře, nenápadná rána Meleckého zatřásla břevnem. O dvě minuty později Zdunek nádherně poslal míč za obranu Bílovce, Ludel Kouadio si obhodil gólmana Minaříka a skóroval do prázdné branky – 1:3! V nastavení ještě utekli Melecký s Jelenem, ale otáleli s koncovkou a Martin Sporysz s brankářem Bosporu situaci vyřešili.

„Do zápasu jsme se vůbec nedostali. Soupeř byl agresivnější, rychlejší, navíc jsme ho posadili na koně individuální chybou, což byl první klíčový moment zápasu. Druhý přišel v úvodu druhého poločasu, kdy jsme špatně řešili velkou šanci, to jsme mohli možná s výsledkem ještě něco udělat. Pak jsme inkasovali potřetí a bylo hotovo,“ uvedl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC Bílovec 1:3 (0:2), branky: 81. Kouadio – 16. Krömer, 27. Gajdošík, 68. Jelen. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Marič (46. Malysz), Blejchař, Václavíček, Sporysz – Karčmář (65. Ferenc), Zdunek – Bloksch, Mooc (56. Kouadio), Touré (56. Noga) – Hanus (75. Padých).

Comments are closed.